De 3 beste bloeiers voor de herfst

De 3 beste bloeiers voor de herfst

De herfst is één van de mooiste seizoenen. Veel planten hebben hun eigen unieke manier om te reageren op de verandering in het weer. Sommige beginnen te bloeien alsof het weer lente is, terwijl andere veranderen in rode, gele en oranje versies van zichzelf. Als u wilt dat uw tuin der op z'n herfstbest uitziet, moet u weten welke planten de echte herfsttoppers zijn. Ontdek onze top 3!

Tuinplanten

 

1. De vrolijke Chrysant

Chrysanten zijn ijzersterke bloeiende vaste planten. Ze kunnen worden geplant in potten of bloembakken, en in de volle grond. Naast een veel voorkomende toevoeging aan tuinen, worden chrysanten ook vaak gebruikt in bloemstukken. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder rood, wit, paars, roze, geel en oranje. Chrysanten zijn één van de best meest fleurige planten voor de herfst omdat ze goed gedijen bij koeler weer. Ze hebben een behoorlijke hoeveelheid water nodig, maar kunnen vatbaar zijn voor ziekten als ze te veel krijgen. Houd 'm dus in de gaten.

Tip! Er zijn Chrysanten op pot, maar ook knappe bolchrysanten op onze tuinplantenafdeling te vinden. Die laatste brengt in één klap een kleurexplosie naar de tuin.

Meer over de Chrysant

 

2. De luxe Goudsbloem

Goudsbloemen zijn bloeiende planten die een prachtige toevoeging aan de herfsttuin zijn. Het zijn onderhoudsarme planten die minimale hoeveelheden water nodig hebben. Daarom zijn ze een uitstekende keuze voor tuinen die kleur nodig hebben, maar in andere periodes van het jaar mogelijk niet genoeg zonlicht krijgen om bloemen te laten groeien. Ze zijn er in een breed scala aan kleuren, waaronder rood, oranje, geel en roze. 

3. De zwoele Sedum

Sedum is een bloeiende plant die tijdens het groeiseizoen meerdere keren bloeit. Het is een gemakkelijk te kweken plant die droogtetolerant is en in verschillende grondsoorten kan groeien. Sedum wordt het meest gebruikt als borderplant, maar ziet u ook wel terug in rotstuinen of op daken. De plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, roze en wit. Het is een onderhoudsarme plant die weinig water nodig heeft. Sedum kan ook slechte bodemgesteldheid verdragen, dus het is uitstekend geschikt voor een verwaarloosd hoekje van de tuin dat een oppepper nodig heeft.

Aanplanten in de herfst met een beetje hulp van GroenRijk Den Bosch

De herfst is een geweldige tijd om aan te planten. Door de kou en regen, maar de nog warme bodem van de zomer krijgt beplanting immers een ferme kickstart. Ook al zien heesters, bomen en sommige andere planten er misschien nu niet op hun best uit, straks in het voorjaar heeft u er heel veel plezier van. Het kiezen van de beste bloeiende planten voor de herfst heeft alles te maken met het kiezen van de variëteiten die gedijen bij lagere temperaturen. Als u straks de winter in wilt gaan met een uitbarsting van kleur, zijn er tal van variëteiten om uit te kiezen. Bezoek ons ​​tuincentrum in Den Bosch en wij helpen u graag verder. Er zijn immers zoveel meer mooie herfstbloeiers dan deze top 3...

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

pottery pots
Pottery Pots nieuw in ons assortiment

Pottery Pots bloempotten voor binnen en buiten!

...Lees meer...
Rosa 'Cutie Pie': appelbloesem look-a-like

De Rosa 'Cutie Pie' is nog maar kort op de markt, maar nu al geweldig populair. Geen wonder, dit lage struikje trakteert je een zomer lang op een overdaad aan appelbloesem-achtige, fijne roze-witte bloemetjes.

 

Super cute

De roos is één van de populairste bloemen in de wereld. In de oudheid kweekten Grieken, Romeinen, Egyptenaren én Chinezen al rozen. Tegenwoordig zijn er, naast 300 wilde soorten, dan ook geweldig veel gekweekte...

Lees meer...
Wasparfum
Wasparfum

Ons assortiment aan wasparfum bestaat uit 10 traditionele geuren, 3 geuren uit de classic collection, 2 anti-geur geuren en leuke cadeausets. De wasparfum is van het merk Il Bucato di Adele. Het merk Il Bucato di Adele omschrijft zichzelf als ''de Was die naar thuis ruikt, dat is jouw geur herinnering''. Ben je benieuwd naar de wasparfum geuren in ons assortiment? Lees dan snel verder!

...Lees meer...