Kamerplanten trends: de nieuwste must-haves voor in huis

Kamerplanten zoals de Schefflera koop je bij GroenRijk Den Bosch!

Januari is de maand van de kamerplanten! En dat is goed nieuws, want onze groene vrienden zijn nog altijd enorm populair. Ze zorgen niet alleen voor een gezondere en meer productieve leefomgeving, maar zijn ook een prachtige aanvulling op elk interieur. Daarnaast hebben kamerplanten de power om je een ontspannen en stressvrij bestaan te bieden. Wie wordt er immers niet rustig van de natuur? Bovendien zijn er steeds meer nieuwe soorten en variaties beschikbaar, waardoor het nóg makkelijker is jouw favoriete kamerplant te scoren. Maar wat zijn nu de de meest populaire kamerplanten trends van dit moment? Wij vertellen je met welke groene parels je je woning hipper dan hip inricht.

Ons aanbod kamerplanten

 

De comeback van de cactus

Cactussen zijn al jaren de underdog op het gebied van kamerplanten, maar daar komt nu verandering in. Ze zijn helemaal in de mode! Deze stoere en taaie planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook heel gemakkelijk in onderhoud. Ze kunnen tegen een stootje en zijn minder gevoelig voor ziekten en plagen. Dit maakt ze een ideale optie voor mensen die niet veel ervaring hebben met het verzorgen van planten. Succulenten kunnen worden gebruikt om een beetje kleur en textuur toe te voegen aan elke kamer. Bovendien zijn er steeds meer nieuwe soorten beschikbaar, waardoor er voor elk interieur wel een geschikte cactus te vinden is.

Cactussen & vetplanten

 

De groeiende populariteit van klimplanten

Klimplanten zijn momenteel een echte must-have voor in huis. Ze zorgen voor een uniek en speels effect en kunnen worden gebruikt om lege muren en hoeken op te vullen. Populaire keuzes zijn onder andere de Philodendron, Hedera en de Monstera. Het leuke aan die klimmers is dat ze een echt statement piece en interieurobject an sich zijn. Zet ze in een bijpassende bloempot voor een geweldig effect.

Tip! Naast de klimmers zijn er ook de hangers die zeker in de spotlight mogen worden gezet. Hangplanten zijn ook een echte trend. Ze zorgen voor een speels effect en zijn perfect voor huizen waar de grote oppervlakken al bezet zijn. Met hangplanten stijg je letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte!

De opkomst van de grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn populair om verschillende redenen. Ten eerste zijn het echte eyecatchers die op een charmante wijze de aandacht naar zich toetrekken. Ze kunnen worden gebruikt om lege ruimtes op te vullen, een specifieke hoek in een kamer te accentueren of juist een wat minder mooie muur te verbergen. Bovendien geven grote kamerplanten een gevoel van levendigheid aan een ruimte. Daarnaast zijn grote kamerplanten vaak gemakkelijk in onderhoud. Hierdoor zijn ze ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben of die geen groene vingers hebben. Enkele mooie grote kamerplanten zijn:

  • Ficus Elastica (rubberplant)
  • Dracaena (drakenbloedboom)
  • Strelitzia (paradijsvogelplant)
  • Sansevieria (vrouwentong)
  • Yucca (palmlelie)

Trendy kamerplanten koop je bij GroenRijk Den Bosch!

Trendy kamerplanten scoor je bij GroenRijk Den Bosch!

Wil jij jouw huis voorzien van een groene jas? Dan is er bij GroenRijk Den Bosch volop keuze! Of je nu gaat voor een stoere cactus, een speelse klimplant of een grote groene vriend, er is voor elk interieur wel een geschikte plant te vinden. Onze medewerkers zijn echte groenexperts en vertellen je graag meer over de standplaats en verzorging van jouw nieuwe huisgenoot. Kom langs en laat je verrassen door ons groeiende trendy aanbod. Benieuwd of we jouw favoriet op voorraad hebben? Geef ons voor de zekerheid even een belletje!

Contact & openingstijden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...
Winterheide: Erica darleyensis

Erica darleyensis kan bijna alles aan. Na een strenge winter komt hij weer mals en groen onder de sneeuw vandaan en in een tropische zomer blijft hij fier overeind. De Erica darleyensis van GroenRijk bloeit vrijwel de hele winter tot en met het vroege voorjaar. Qua grondsoort is Erica – in tegenstelling tot zijn familieleden – nauwelijks kieskeurig. Kortom: de robuuste bodembedekker die tegen een stootje kan.

 

Erica: meisje, pla...

Lees meer...