Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende Rosa Bijenweelde® is een prachtige rozenstruik die maar zo’n 40 tot 60 cm hoog wordt en daardoor perfect past in een bloembak, pot, border, perkje of rotstuin. De verschillende soorten staan prachtig in een groep bij elkaar, maar combineren ook prima met verschillende vaste planten, zomerbloeiers en lage heesters.
 

Wat een weelde!

De open bloemen van de Bijenweelde® rozenserie zijn zeer goed toegankelijk voor vliegende insecten en zitten lekker vol met nectar en stuifmeel. Bijen en hommels kunnen er gewoon niet aan voorbijvliegen! De speciale Bijenweelde® mix die GroenRijk aanbiedt, bestaat uit verschillende onweerstaanbare soorten, zoals:

  • Bijenweelde® Rood: grote trossen vol rode bloemen die in warme periodes wat lichter kleuren.
  • Bijenweelde® Wit: halfgevulde puur witte bloemen en een rood hart.
  • Bijenweelde® Geel: grote trossen vol citroengele, halfgevulde bloemen. 
  • Bijenweelde® Abrikoos: zachte abrikooskleurige bloemblaadjes die in het midden wat lichter kleuren.  
  • Bijenweelde® Roze: gewoonweg onweerstaanbaar mooie grote roze bloemen.

 

Verzorging van de bladeren

De Bijenweelde® rozen zijn erg sterk, winterhard en gemakkelijk te onderhouden. Als je deze tips volgt, geniet je lang van al die mooie rozen:

  • Zet de struikjes in luchtige, goed waterdoorlatende aarde; het liefst op een zonnige plek, maar ze bloeien ook in de halfschaduw.
  • Plant voor een mooi dekkend geheel zo’n 5 struikjes per m2.
  • Geef in april wat organische mest.
  • Haal uitgebloeide bloemstelen eventueel weg voor een extra rijke bloei.
  • Snoei de rozenstruikjes aan het begin van de lente terug tot een hoogte van zo’n 15 cm net boven een oog. Zo blijven ze mooi compact.

 

Verzorging van de bladeren

Van sommige rozen geniet je maar kort, maar wist je dat de Rosa Bijenweelde® een doorbloeiende roos is? De rozenstruikjes bloeien niet alleen zeer rijk, maar ook geweldig lang: van juni tot diep in het najaar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
tuintips
Een smaakvol buiten: zomerrecepten met groenten uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...