Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende Rosa Bijenweelde® is een prachtige rozenstruik die maar zo’n 40 tot 60 cm hoog wordt en daardoor perfect past in een bloembak, pot, border, perkje of rotstuin. De verschillende soorten staan prachtig in een groep bij elkaar, maar combineren ook prima met verschillende vaste planten, zomerbloeiers en lage heesters.
 

Wat een weelde!

De open bloemen van de Bijenweelde® rozenserie zijn zeer goed toegankelijk voor vliegende insecten en zitten lekker vol met nectar en stuifmeel. Bijen en hommels kunnen er gewoon niet aan voorbijvliegen! De speciale Bijenweelde® mix die GroenRijk aanbiedt, bestaat uit verschillende onweerstaanbare soorten, zoals:

  • Bijenweelde® Rood: grote trossen vol rode bloemen die in warme periodes wat lichter kleuren.
  • Bijenweelde® Wit: halfgevulde puur witte bloemen en een rood hart.
  • Bijenweelde® Geel: grote trossen vol citroengele, halfgevulde bloemen. 
  • Bijenweelde® Abrikoos: zachte abrikooskleurige bloemblaadjes die in het midden wat lichter kleuren.  
  • Bijenweelde® Roze: gewoonweg onweerstaanbaar mooie grote roze bloemen.

 

Verzorging van de bladeren

De Bijenweelde® rozen zijn erg sterk, winterhard en gemakkelijk te onderhouden. Als je deze tips volgt, geniet je lang van al die mooie rozen:

  • Zet de struikjes in luchtige, goed waterdoorlatende aarde; het liefst op een zonnige plek, maar ze bloeien ook in de halfschaduw.
  • Plant voor een mooi dekkend geheel zo’n 5 struikjes per m2.
  • Geef in april wat organische mest.
  • Haal uitgebloeide bloemstelen eventueel weg voor een extra rijke bloei.
  • Snoei de rozenstruikjes aan het begin van de lente terug tot een hoogte van zo’n 15 cm net boven een oog. Zo blijven ze mooi compact.

 

Verzorging van de bladeren

Van sommige rozen geniet je maar kort, maar wist je dat de Rosa Bijenweelde® een doorbloeiende roos is? De rozenstruikjes bloeien niet alleen zeer rijk, maar ook geweldig lang: van juni tot diep in het najaar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...