Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Kerstboom eruit, kamerplant erin! De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is begonnen! De laatste naalden van onze kerstbomen vallen op de grond wanneer u, net als velen anderen, de kerstboom na een maand van gezelligheid en warmte te deur uitzet. Hmm.. wat is die plek opeens leeg en saai. Niet getreurd, want wij hebben in ons tuincentrum de mooiste kamerplanten om deze plek op te vullen. Het creëert bij uitstek een nieuw shopmoment. Een schone lei geldt namelijk niet alleen in combinatie met goede voornemens, maar evengoed bij het introduceren van een nieuwe showstopper in uw eigen huis. Kerstboom eruit, kamerplant erin. Welkom 2019!

Grote kamerplant kopen

Het is ten eerste belangrijk om een grote kamerplant te kopen die bij uw interieur en stijl past. Het aanbod van planten in ons tuincentrum kan overweldigend zijn, maar daarvoor zijn onze werknemers! Zij kunnen u van goed en passend advies voorzien. Gaat u voor een klein formaatje kamerboom of toch liever iets compacts? Naast formaat is ook uw eigen woonstijl van belang. Simplistisch, futuristisch of zacht? Wij hebben een aantal populairste soorten op een rij gezet!

  1. Paradijsvogelplant 
  2. Begonia Maculata (stippenplant)
  3. Calathea triostar

Paradijsvogelplant

Een populaire grote kamerplant is de zogeheten Strelitzia ‘nicolai’. Deze kamerplant wordt ook wel paradijsvogelplant genoemd en vindt zijn oorsprong uit Zuid-Afrika. De grote kamerplant dankt zijn naam aan de prachtig gekleurde bloemen. Die en de grote bladeren zorgen voor een instant jungle gevoel thuis. Verder houdt de Strelitzia van licht, maar staat liever niet in vol daglicht.

Begonia Maculata (stippenplant)

Een andere favoriet onder de kamerplanten is de Begonia Maculata wightii, ook wel beter bekend als stippenplant of polkadotplant. Deze gestippelde sfeermaker komt oorspronkelijk uit Brazilië. Deze kamerplant houdt van een lichte standplaats (niet in de volle zon) en een vochtige grond. Maar pas op: natte voeten vindt deze plant niet fijn. Een keer per week water is meer dan voldoende en verwen hem af en toe met plantenvoeding. Als de Begonia Maculata het naar zijn zin heeft, kan de plant zelfs gaan bloeien. Er komen dan prachtige witte bloemen tevoorschijn.

Den Bosch  Rosmalen  Oss  Zaltbommel  Schijndel

Calathea triostar

De unieke roze kamerplant! Deze roze topper is een Calathea. De kamerplant staat beter bekend als de schaduwplant. Als het donker wordt, sluit de plant namelijk zijn bladeren en bij daglicht gaan ze weer open. Schrik dus niet als je ’s avonds geritsel hoort.. 

Dus woont u in de omgeving van Waalwijk, Vught, Vlijmen, Berlicum of Drunen? En bent u op zoek naar een mooie kamerplant die de kerstboom kan vervangen? Dan bent u bij tuincentrum Den Bosch aan het juiste adres! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...