Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Kerstboom eruit, kamerplant erin! De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is begonnen! De laatste naalden van onze kerstbomen vallen op de grond wanneer u, net als velen anderen, de kerstboom na een maand van gezelligheid en warmte te deur uitzet. Hmm.. wat is die plek opeens leeg en saai. Niet getreurd, want wij hebben in ons tuincentrum de mooiste kamerplanten om deze plek op te vullen. Het creëert bij uitstek een nieuw shopmoment. Een schone lei geldt namelijk niet alleen in combinatie met goede voornemens, maar evengoed bij het introduceren van een nieuwe showstopper in uw eigen huis. Kerstboom eruit, kamerplant erin. Welkom 2019!

Grote kamerplant kopen

Het is ten eerste belangrijk om een grote kamerplant te kopen die bij uw interieur en stijl past. Het aanbod van planten in ons tuincentrum kan overweldigend zijn, maar daarvoor zijn onze werknemers! Zij kunnen u van goed en passend advies voorzien. Gaat u voor een klein formaatje kamerboom of toch liever iets compacts? Naast formaat is ook uw eigen woonstijl van belang. Simplistisch, futuristisch of zacht? Wij hebben een aantal populairste soorten op een rij gezet!

  1. Paradijsvogelplant 
  2. Begonia Maculata (stippenplant)
  3. Calathea triostar

Paradijsvogelplant

Een populaire grote kamerplant is de zogeheten Strelitzia ‘nicolai’. Deze kamerplant wordt ook wel paradijsvogelplant genoemd en vindt zijn oorsprong uit Zuid-Afrika. De grote kamerplant dankt zijn naam aan de prachtig gekleurde bloemen. Die en de grote bladeren zorgen voor een instant jungle gevoel thuis. Verder houdt de Strelitzia van licht, maar staat liever niet in vol daglicht.

Begonia Maculata (stippenplant)

Een andere favoriet onder de kamerplanten is de Begonia Maculata wightii, ook wel beter bekend als stippenplant of polkadotplant. Deze gestippelde sfeermaker komt oorspronkelijk uit Brazilië. Deze kamerplant houdt van een lichte standplaats (niet in de volle zon) en een vochtige grond. Maar pas op: natte voeten vindt deze plant niet fijn. Een keer per week water is meer dan voldoende en verwen hem af en toe met plantenvoeding. Als de Begonia Maculata het naar zijn zin heeft, kan de plant zelfs gaan bloeien. Er komen dan prachtige witte bloemen tevoorschijn.

Den Bosch  Rosmalen  Oss  Zaltbommel  Schijndel

Calathea triostar

De unieke roze kamerplant! Deze roze topper is een Calathea. De kamerplant staat beter bekend als de schaduwplant. Als het donker wordt, sluit de plant namelijk zijn bladeren en bij daglicht gaan ze weer open. Schrik dus niet als je ’s avonds geritsel hoort.. 

Dus woont u in de omgeving van Waalwijk, Vught, Vlijmen, Berlicum of Drunen? En bent u op zoek naar een mooie kamerplant die de kerstboom kan vervangen? Dan bent u bij tuincentrum Den Bosch aan het juiste adres! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...