Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Top 3 zomerbollen

Top 3 zomerbollen

Zomerbollen plant u in het voorjaar om in de zomer volop van deze bloeiende bollen te kunnen genieten. GroenRijk Den Bosch heeft het voor u makkelijker gemaakt om dit jaar de juiste zomerbollen in de tuin te planten. Er bestaan namelijk ontzettend veel verschillende soorten, maar welke zijn nu het populairst en het leukst? Wij hebben voor u een top 3 zomerbollen gemaakt zodat u na het lezen van dit artikel precies weet welke zomerbollen het beste in uw tuin of op het balkon passen. 

  1. Lelie

  2. Dahlia

  3. Ixia

Lelie zomerbollen: ontzettend veel verschillende soorten

Lelies bestaan in heel veel verschillende kleuren. Dit zorgt ervoor dat u altijd een lelie kunt kopen die bij de rest van uw tuin past. Wist u dat lelies onder andere te koop zijn in roze, wit, paars en zelfs rood? Niet alleen hebben lelies verschillende kleuren, ook zijn er lelies te koop met strepen of zelfs stippen. Naast de verschillende kleuren en printen staan veel lelies erom bekend dat deze een sterke geur hebben. Houdt u niet zo van de sterke geur van lelies? Dan kunt u ook bij GroenRijk Den Bosch terecht voor geurloze lelies. Zo kunt u toch van deze prachtige zomerbollen genieten, maar dan zonder de sterke geur! 

zomerbollen-kopen-groenrijk

Dahlia: sterke plant die weinig verzorging nodig heeft

De prachtige Dahlia bloembollen geven gedurende de hele zomer ontzettend veel kleur aan uw tuin. Met deze zomerbollen hoeft u dus niet bang te zijn dat uw tuin er saai en kleurloos uit ziet! De Dahlia komt oorspronkelijk uit Mexico en houdt dus flink van de zon. Dit verklaart gelijk waarom de Dahlia een zomerbol is. U plant deze zomerbollen in het voorjaar en kunt van juni t/m augustus van de felle kleuren genieten. De Dahlia is geschikt voor in pot of in de volle grond. Dahlia bloembollen houden van een humusrijke grond en hebben vooral aan het begin veel water nodig. Als u de Dahlia aan het begin van de zomer veel liefde geeft, hoeft u deze de rest van de zomer vrijwel niet te verzorgen. 

Zomerbolen-bloembollen-tuincentrum

Ixia: zomerbol die sluit als het donker is

Wist u dat de Ixia een zomerbol is die 's nachts of op donkere dagen de bloemen sluit? Als het zonnig is kunt u dan weer van de prachtige bloemen genieten. Deze zomerbollen bloeien gemiddeld drie weken en zijn voorzien van een heerlijke geur. Deze heerlijke geur trekt veel vlinders aan. De Ixia is voorzien van zwaardvormige bladeren met stervormige bloemen. Een unieke plant dus die in geen enkele tuin misstaat! 

Zomerbollen kopen bij GroenRijk Den Bosch

GroenRijk Den Bosch heeft een ruim assortiment aan zomerbollen voor de juiste prijs. Heeft u vragen over ons assortiment zomerbollen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan ons tuincentrum. Onze medewerkers helpen u graag bij het uitzoeken van de perfecte zomerbollen voor bij u in de tuin. Onthoud dat dit de perfecte tijd is om de zomerbollen te planten zodat u er de hele zomer van kunt genieten!