Zomerbollen

Zomerbollen zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillen soorten bij ons in Den Bosch, denkt u maar eens aan: zomerbollen winterhard, zomerbollen meerjarig en andere zomerbollen planten. In het voorjaar kunt u het beste de zomerbollen kopen, zodat u deze in april en mei kunt planten. Zodra de voorjaarszon begint te schijnen, kunt u heerlijk in de tuin aan de slag gaan met uw bloembollen. 

Zomerbollen planten

Het planten van zomerbollen is enorm makkelijk en ze zijn ook nog eens erg leuk om als cadeau aan een echte tuinliefhebber te geven! Zomerbollen hebben ook nog eens een leuk verrassingselementen: u plant ze namelijk net wanneer de winter en de vorst voorbij zijn en u heeft in de zomer een mooie tuin vol bloemen! Maar welke bloembollen moet u kopen en welke pronken het mooist in de tuin? Er zijn tientallen soorten bloembollen die u in april en mei kunt gaan planten en ieder heeft zijn eigen vorm, geur, grootte en hoogte. Om u alvast een handje te helpen, hebben wij een top drie voor u op een rijtje gezet!

Den Bosch, Eindhoven, Berlicum, Schijndel, Vlijmen, Veghel, Vught of Rosmalen

Top 3 zomerbollen

 1. Dahlia
  Veruit de populairste zomerbol in Nederland is natuurlijk de prachtige Dahlia! Dahlia's zijn enorme makkelijke planten, kunnen heel snel groeien én laten u zelden in de steek. Wilt u het beste uit uw Dahlia halen? Plant ze dan in een humusrijke goede tuingrond en houdt u de planten (vooral tijdens de bloei!) goed vochtig. Ook vindt de Dahlia het fijn om lekker in de zon te staan. Niet zo heel vreemd als u bedenkt dat ze uit het zonnige Mexico komt! 
   
 2. Lelie
  Met een mooie lelie kunt u alle kanten op! Lelies bieden u volop keuze qua kleur, vorm en grootte. U kunt kiezen voor de witte, rustige lelie maar ook voor opvallend rood, paars, oranje of geel. Wist u dat er ook lelies te koop zijn in ons tuincentrum met strepen en stippen? Hoe leuk is dat! De bloemen van de lelie kunnen 7 tot 25 centimeter groot worden!
   
 3. Anemone 
  De derde zomerbol in onze top 3 is de populaire Anemone. Deze bloemen kunnen tot wel 40 cm hoog worden! U kunt deze plantjes het beste in de zon of lichte schaduw plaatsen in de bloeiperiode van mei tot augustus. Voordat u de knollen gaat planten, raden wij aan om de knollen nat te maken. Belangrijke soorten Anemone zijn: Anomone De Caen en de Anemone St. Brigid.

Stappenplan zomerbollen planten

Lees hier hoe u gemakkelijk uw zomerbollen kunt planten

 • Koop in februari/maart uw zomerbollen in het tuincentrum.
 • Daarna kunt u uw bollen planten in de maanden april / mei.
 • Tip: zomerbollen groeien het beste op zonnige plekken/
 • Geef ook uw grond regelmatig lucht door te harken en verwijder onkruid en steentjes.
 • U kunt aanhouden dat de plant tweemaal zo diep als de bol hoog is, geplant moet worden. Uitzondering op deze regel zijn de dahlia- en begoniaknollen, deze worden vlak onder de oppervlakte geplant.
 • Bekijk altijd de verpakking als u twijfelt!

Dus woont u nabij Den Bosch, Eindhoven, Berlicum, Schijndel, Vlijmen, Veghel, Vught of Rosmalen? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum en bekijk ons zomerbollen assortiment! Ook voor tuinplanten, kamerplantentuinmeubelen, veranda's en barbecues bent u aan het juiste adres!

Bloembollen en zaden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bollen & Zaden