Klaar voor het buitenseizoen: tuinmeubels, parasols en barbecues!

Tuinmeubel, barbecue en parasol kopen | GroenRijk Den BoschWe mogen al even goed aan het voorjaar mogen snuffelen. De zon schijnt, de zonnebrandolie mag uit de kast en de blote benen laten zich weer zien… Hoe fijn! Tijd dus om eens goed na te denken over een zomerproof tuin. Zeker nu het nog onzeker is hoe onze zomervakantie eruit gaat zien, kunnen we maar beter het zekere voor het onzekere nemen: maak van je eigen buitenplek een fijn vakantieoord! En dan zijn er uiteraard drie onmisbare ingrediënten: een fijne tuinset, een handige parasol en een heerlijke barbecue. In onze webshop en bij GroenRijk Den Bosch vind je uiteraard de meest comfortabele, mooie en hippe items. Wij geven je vast wat tips…

Trendy tuinmeubelen kopen: waar moet je op letten?

Of je nu op zoek bent naar een fijne tuintafel waar je heerlijk aan kunt borrelen of juist urenlang wilt liggen op een comfy loungemeubel: bij GroenRijk Den Bosch ben je aan het juiste adres voor allerlei toffe tuinmeubelen, onder andere van het merk Lesli Living. Voor elk formaat tuin en voor elke portemonnee is er een passende oplossing te vinden. Jawel, zelfs een klein balkon kan worden omgetoverd tot een loungeparadijs! Er zijn echter wel een aantal zaken die belangrijk zijn om in je hoofd te houden bij de aanschaf van een tuinmeubel.

  • Wat is de functie van mijn tuinmeubel?
  • Hoeveel ruimte heb ik?
  • Wat is mijn stijl?

Tuinmeubel, barbecue en parasol kopen | GroenRijk Den BoschAllereerst is het belangrijk om de functie van je tuinmeubel te bepalen. Ben je meer van het loungen en het liggen of vind je het belangrijker dat je hoog kunt zitten en comfortabel kunt eten? Uiteraard kun je die twee met bepaalde meubels ook combineren, mocht je een wat beperktere ruimte hebben. Daarnaast zijn er bij ons tuinbankjes, hangstoelen en ligstoelen te koop. Voor ieder wat wils dus! Zeker met de modulaire loungemeubelen is het leuk om te ‘spelen’. Zo kun je je tuinset zó opstellen dat deze perfect past bij jouw ruimte. Ook je stijl mag niet worden vergeten. Zo past een strakke aluminium tuinset perfect bij een strakke tuin, terwijl een tuinmeubel van wicker prachtig staat in een meer landelijke of romantische tuin. Een houten lounge- of diningset past vaak bij meerdere stijlen: van een Bali- of Ibizatuin tot een stoere industriële tuin. Vind jouw match! Ontdek onze webshop of kom proefzitten in ons tuincentrum.

Shop tuinmeubels online


 

Stijlvolle schaduw: kies de perfecte parasolTuinmeubel, barbecue en parasol kopen | GroenRijk Den Bosch

De Nederlandse lente en zomer zijn behoorlijk wisselvallig: het ene moment is het bloedjeheet, terwijl het andere moment de hagelstenen uit de hemel vallen. Om je voor te bereiden op de meest warme dagen is het slim om nu al een parasol in huis te halen. Je wilt immers de keuze kunnen hebben tussen een stukje schaduw of het heerlijke zonnetje. We hebben een groot aanbod parasols, onder andere van het kwaliteitsmerk Madison. Ga je voor rond of vierkant, voor zweef of ‘gewoon’ en welke kleur past het beste bij jouw tuin? Genoeg te kiezen! Jouw match zal afhangen van de ruimte in jouw tuin en de hoeveelheid schaduw die je wilt creëren. Een vierkante parasol weet namelijk een groter schaduwoppervlak te creëren dan een ronde. Voor slechts een tuintafel of tuinset is zo’n ronde variant groot genoeg, maar een grotere loungehoek vraagt om een vierkante parasol. Naast de vorm kan er grofweg worden gezegd dat er drie soorten parasols bestaan:

  1. Een ‘gewone’, of wel een mast- of stokparasol, heeft de paal in het midden en wordt vaak in de uitsparing van een tuintafel geplaatst.
  2. Bij een zweefparasol staat de paal niet in het midden, maar juist náást de parasol. Deze parasol heeft een groter schaduwoppervlak waarbij er meer gebruik wordt gemaakt van het doek.
  3. Dan zijn er de parasols met een knikmechanisme. Deze soort biedt veel meer vrijheid, aangezien de parasol kan worden gekanteld. In die zin heb je meer controle over het schaduwoppervlak.

Kom langs in ons tuincentrum in Den Bosch of bestel jouw favoriet online. Er is keuze genoeg en we adviseren je graag over de perfecte parasol voor jouw buitenplek.

Shop parasols online
 

Tuinmeubel, barbecue en parasol kopen | GroenRijk Den BoschBeste barbecues: heerlijk kokkerellen

De innerlijke mens mag ook niet vergeten worden! Maak van jouw groene paradijsje pas écht een feestje met een mooie barbecue. Van gas tot elektrisch en van houtskool tot pelletgrill: de echte thuiskoks zullen honger krijgen bij het idee van zoveel keuze. We verkopen barbecues en grills van grote merken als Weber, The Bastard, Boretti en Cobb. Maar welke barbecue past bij jou? Persoonlijke smaak is uiteraard het allerbelangrijkste. Sommige mensen zijn dol op de rokerige smaak die hoort bij een Weber houtskoolbarbecue, terwijl de multifunctionele Kamado met haar keramische wanden en hoge temperaturen goed is voor zowel slowcooking, stomen, bakken als roken. Ook het uiterlijk van je bbq kan meespelen in je beslissing. Misschien wil je wel een draagbare barbecue die je mee kunt nemen naar het park of strand, of wil je juist een grote, stoere unit die een vaste plek mag krijgen in je tuin. Keuze alom!

Shop barbecues online


 

Tuinmeubels, parasols en barbecues kopen

Maak de tuin klaar voor de zomer met onze tuinmeubels, parasols en barbecues. Kom snel langs in onze winkel om ons brede assortiment te bekijken. Ook vanuit jouw woning kun je eenvoudig de producten van onze kwaliteitsmerken bestellen in onze webshop. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met onze medewerkers. Zij matchen je graag aan het mooiste item. Tot snel bij GroenRijk Den Bosch!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...