Shop essentieel tuingereedschap

Tuingereedschap kopen | GroenRijk Den BoschHet buitenseizoen is begonnen! Heb je zin om het huis en de tuin helemaal voorjaarsproof te maken? Vanuit huis kun je in onze webshop een groot deel van ons aanbod bekijken en kopen. Je kunt uiteraard ook een shopafspraak maken om ons lente-assortiment in het echt te komen bekijken. Ook op 2e paasdag zijn we geopend, dus wees er snel bij en reserveer je gewenste tijdslot. Je shopt dan in alle rust alles wat je nodig hebt om je tuin zomerproof in te richten met tuinplanten, tuinmeubels en een barbecue, maar ook het tuingereedschap mag niet worden vergeten. Want wat is nou eigenlijk essentieel gereedschap om deze zomer in huis te hebben? We zetten het voor je op een rijtje.

Koop tuingereedschap online


 

Plant in de grond

Een tuin zonder groen kan natuurlijk niet. Of je nu een aantal grote borders hebt, een bodembedekkend groen tapijt hebt aangelegd of een aantal bloempotten met bloemenpracht hebt gevuld: groen zorgt voor een ontspannend gevoel en een oase van rust. Een tuin met veel planten zorgt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, echter niet per se tot meer onderhoud. Ook een tegeltuin met een houten schutting vraagt om onderhoud. Het is alleen ánder onderhoud. En wees nou eerlijk, een bloeiende tuin vol leven is toch veel leuker om naar te kijken? Koop een aantal planten en ga met behulp van een schep, schop of spade aan de slag. Maak de grond goed los en haal het onkruid weg met een onkruidsteker of schoffel, graaf een geul of gat en zet de plant vervolgens in de grond. Het plantgat moet ongeveer 1,5 keer groter zijn dan de wortelkluit.

Watergeven: gieter, regenton en tuinslang

Waar planten zijn, is uiteraard water nodig. Zeker in de zomermaanden mag het dagelijks sproeien van de tuinplanten niet worden vergeten. Dan zijn een gieter of, wanneer je een buitenkraan hebt, een tuinslang essentieel. Wij verkopen niet alleen hele praktische gieters, maar ook hele mooie. Door te kiezen voor een fijn ontwerp voeg je meteen een in het oog springend object aan je tuin toe. Dit geldt ook voor regen- of waterton: je gaat met zo’n ton de strijd tegen wateroverlast aan en je verbruikt minder kraanwater. Daarnaast zien ze er vaak ook nog eens fraai en robuust uit. Win-win! Met een tuinslang ben je lekker flexibel en kun je eenvoudig elke tuinplant in elke hoek van de tuin bereiken, zonder veel heen en weer te lopen. Zo zie je, voor iedere tuin is er een fijne oplossing! We verkopen onder andere de producten van kwaliteitsmerken Wolf en Gardena.

Koop bewateringsmaterialen online


 

Tuingereedschap kopen | GroenRijk Den BoschAlles voor jouw snoeiklus

Wanneer je planten door al dat lekkere drinken de pan uit groeien, kan het nodig zijn ze op zijn tijd een snoeibeurt te geven. Zo geef je je plant, boom of struik een mooie vorm en haal je eenvoudig afgestorven planten weg. Daar zijn verschillende gereedschappen voor, zowel elektrisch als handgereedschap. Afhankelijk van de grootte of bereikbaarheid van je plant kan je ook kiezen voor telescopisch gereedschap. Een kleine snoeischaar is bijvoorbeeld prettiger voor een klein rozenstruikje, terwijl een heggenschaar uiteraard perfect is voor het strak houden van je haag. Eén of twee keer snoeien per jaar is vaak al meer dan voldoende, al zijn er ook planten die juist mooier worden wanneer je ze met rust laat. Een bezem en kruiwagen zijn belangrijk bij het opruimen van de tuin.

Tuingereedschap kopen

Zorg dus dat je bovenstaande gereedschappen in huis haalt. Zo kun je in de basis altijd in de tuin aan de slag. Er zijn natuurlijk meer soorten tuingereedschap die je helpen je tuin zo goed mogelijk te onderhouden. Onze medewerkers vertellen je graag welke producten je het beste kunnen helpen bij jouw tuinklus. Kom lang bij GroenRijk Den Bosch of check ons online assortiment.