Onze top 3 grote kamerplanten

Onze top 3 grote kamerplanten

We zeggen het vaker: door één of meerdere grote kamerplanten aan uw interieur toe te voegen, tilt u uw woning naar een gezelliger, meer trendy én gezonder niveau. Hoe meer groen, hoe beter! Zeker wanneer straks de kerstboom weer van het toneel is verdwenen, is een grote kamerplant een mooie investering. U vult de lege hoek op met een net zo sprankelende groene topper. Zet 'm in een bijpassende pot en u bent klaar voor een groen 2022. Maar welke grote kamerplant past het beste bij uw smaak en stijl? Ter inspiratie presenteren we u graag onze top 3 grote kamerplanten. Kom langs en shop ze bij GroenRijk Den Bosch óf bestel ze eenvoudig in onze webshop. 

Kamerplanten webshopWaarom een grote kamerplant neerzetten?

Zoals u weet hebben we bij GroenRijk Den Bosch een grote, maar overzichtelijke kamerplantenafdeling. Het gehele jaar willen we u inspireren met al het prachtige groen dat daar staat te groeien en bloeien, maar in januari krijgen ze van ons extra veel aandacht. We zeggen dan immers de (kunst)kerstboom gedag. De lege plek die de boom achterlaat is in een handomdraai gevuld met een kekke kamerplant met lekker veel body. Hoe groter, hoe beter de plant de ruimte vult. Zelfs als u redelijk klein woont. Een aantal kleine kamerplanten staat namelijk vaak toch net wat onrustiger dan één grote plant - al zijn we uiteraard ook groot fan van de kamerplanten van kleine en gemiddelde grote! Er zijn echter meer redenen om een grote kamerplant in uw interieur te integreren: 

 • U start 2022 helemaal fris en fruitig met een compleet nieuw interieur;
 • Een grote kamerplant geeft diepte en structuur aan uw interieur;
 • Vaak hebben kamerplanten met grote bladeren een groter luchtzuiverend effect dan kleinere exemplaren;
 • Dit betekent dus ook dat u een gezonder binnenklimaat creërt met een grote kamerplant;
 • Met meer groen in huis ervaart u minder stress, maar wel een hogere productiviteit;
 • Een grote kamerplant is hipper dan ooit: nooit eerder was een kamerplant in een mooie pot zo'n trendy woonaccessoire;
 • Hoe groter de plant, hoe meer verzorging? Zeker niet! De meeste grote kamerplanten zijn juist erg makkelijk.

Bezoek ons


 

Welke kamerplant past bij mij?

Hebben we u overgehaald om een kijkje op onze kamerplantenafdeling te komen nemen? Top! Maar we willen het u uiteraard zo makkelijk mogelijk maken. Daarom is het goed om een aantal vragen in uw achterhoofd te houden wanneer u een grote (of een aantal kleine) kamerplant(en) komt shoppen:

 • In welke hoek wilt u de kamerplant zetten?
 • Is er ruimte voor één grote kamerplant of komen een aantal kleine kamerplanten daar beter tot uiting?
 • Hoeveel zon krijgt de beoogde plek?
 • Speelt de hoeveelheid verzorging voor u een rol?
 • Moet u rekening houden met een radiator in die hoek? Veel kamerplanten houden niet van droge lucht.

Misschien vallen er na het beantwoorden van bovenstaande vragen al een aantal planten af. Onze medewerkers kunnen u advies geven op het gebied van standplaats en verzorging, mocht die laatste bij u een grote rol spelen. Als u ongeveer weet wat voor plant u in huis wilt halen, is het straks veel makkelijker om de groentopper van uw droom te vinden. Om u nog een beetje extra te inspireren willen we graag onze top 3 grote kamerplanten met u delen. U shopt ze eenvoudig in onze webshop!

1. FICUS LYRATA - HOOGTE 170CM, POTMAAT 34CM

Koop ‘m online!
Deze tabaksplant is in verschillende versies verkrijgbaar, maar de bladeren van de Ficus stelen bij elke variant absoluut de show! De kamerplant heeft veel licht nodig, dus geef 'm vooral een mooi plekje bij het raam. Valt het blad uit? Dan staat de Ficys lyrata te donker. Houd de grond altijd gelijkmatig vochtig, maar geef zeker niet teveel water. Laat de Ficus niet in een laagje water staan.

2. ALOCASIA ZEBRINA - HOOGTE 100CM, POTMAAT 14CM

Koop ‘m online!
De Alocasia Zebrina is zo'n plant waar u veel complimenten over gaat krijgen. De tropische kamerplant heeft mooie gestreepte stengels, net als een Zebra, en grote hartvormige bladeren. Hij houdt niet van een droge ruimte, dus check geregeld of de aarde nog vochtig is. Bij twijfel is het zo dat de plant liever iets minder, dan meer water heeft. Hij is namelijk goed in vocht opslaan in de stengels. Zet 'm op een heel lichte plek in de woonkamer, slaapkamer, badkamer of op uw thuiswerkplek.

3. STRELITZIA NICOLAI "PARADIJSVOGELPLANT" - HOOGTE 160CM, POTMAAT 27CM

Koop ‘m online!
Ook over de Strelitzia kunnen we alleen maar in superlatieven praten. De tropische verrassing is echt een eyecatcher die in elke ruimte tot zijn recht komt. Strelitzia nicolai geeft de voorkeur aan lichte, goed doorlatende grond met een extra beetje mest of compost om de drie maanden tijdens het groeiseizoen. Zet de plant op een warme en zonnige plek, uit de buurt van tocht en u kunt lang van deze groene topper genieten. Bestel 'm online of bezoek ons tuincentrum. Ons aanbod is groot en veelzijdig.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...