3x fijne voorjaarsbloeiers!

3x fijne voorjaarsbloeiers!

Heeft u ook zo’n zin om de tuin of het terras te verrijken met allerlei fleurige voorjaarsplanten? Logisch, want zo met het heerlijke zonnetje lijkt de winter al weer eeuwen geleden. Tijd om de tuin aan te pakken! Op onze buitenplantenafdeling vindt u tal van knappe bloeiers die uw border in één klap opleuken. Ook staan ze fantastisch in een mooie bloempot. Er is nogal wat te kiezen, dus we kunnen het begrijpen als u door de bomen uw favoriete plant niet meer ziet. Daarom geven we u hier graag wat inspiratie met deze drie toffe voorjaarsbloeiers.

Online tuinplanten shoppen1. De rijkbloeiende camellia

Camellia's zijn groenblijvende struiken met schitterend blad en kleurrijke, langbloeiende bloemen. In de late winter en het vroege voorjaar kunt u al van deze struik genieten. Camellia's hebben de reputatie veeleisende en kieskeurige planten te zijn, maar veel hangt af van hoe ze worden geplant. Als u de tijd neemt om deze struik op de juiste manier te planten, zal het onderhoud aanzienlijk worden verminderd. Camellia's hebben een zure, goed doorlatende grond nodig. Test eerst de grond om er zeker van te zijn dat de pH tussen 6 en 6,5 ligt voordat u begint met het graven van een plantgat. Deze bodemtests vindt u uiteraard in onze winkel. Plant uw struik op een schaduwrijke plek met indirect zonlicht. Er zijn duizenden soorten om uit te kiezen; met witte, roze of rode bloemen, die zowel enkel als dubbel kunnen zijn. Kom uw favoriet bepalen!

Tip! Bent u toe aan nog meer vrolijkheid? Het is even geduld hebben, maar wanneer u nu zomerbollen plant, heeft u komende zomer een prachtige bloemenzee in de tuin. Wat dacht u van dahlia’s in allerlei kleuren?

2. De veelzijdige lobelia

Deze vrolijke bloeier verdient ook zeker een plek in uw tuin. De lobelia heeft een delicate, bijna kanten look en witte, lichtblauwe, koningsblauwe of paarse bloemen. Lobelia is een van de weinige planten die een écht blauwe bloem geeft. De bloemen zijn klein, maar zitten wel dicht op elkaar. Zo vormt het een mooi bloementapijt. Lobelia is een vruchtbare bloeier in de lente en zal in de herfst vaak een tweede bloeironde hebben. De vroege bloeier kan tegen de volle zon, maar als de temperaturen in de zomer oplopen, wil de plant toch graag wat schaduw. Daarnaast is het een dorstige plant, dus houd de potgrond goed in de gaten. Uitdrogen is niet de bedoeling.

Tip! U kunt de lobelia als bodembedekker gebruiken, maar de rankende eigenschappen van deze bloeier komen ook prachtig uit in een hoge bloempot of hangmand.

Magnolia kopen | GroenRijk Den Bosch3. De machtige magnolia

De grote, geurige, witte bloesems zijn nog maar het begin van de aantrekkingskracht van een magnolia. Deze boom of struik is voor velen hét symbool van het voorjaar. Hij is er tegenwoordig in allerlei vormen, groottes en kleuren. Hij past daarom in elke voor- of achtertuin. In ons tuincentrum vindt u prachtige voorjaarsbloeiende soorten. De meeste magnolia's geven de voorkeur aan volle zon, wat een gezonde bloei bevordert. Onze medewerkers vertellen u graag meer over deze imposante voorjaarsbloeier.

Bomen voor kleinere tuinen
 

Voorjaarsbloeiende tuinplanten kopen bij GroenRijk Den Bosch

Begint het te kriebelen? Logisch! Kom langs op onze buitenafdeling om ons veelzijdige assortiment te bekijken. Onze planten komen vers van de kweker en zijn geselecteerd op de hoogste kwaliteit. U zult zien dat onze tuinplantenhoek alsmaar voller en kleurrijk wordt… Zien we u snel?

Tuinplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...