3x fijne voorjaarsbloeiers!

3x fijne voorjaarsbloeiers!

Heeft u ook zo’n zin om de tuin of het terras te verrijken met allerlei fleurige voorjaarsplanten? Logisch, want zo met het heerlijke zonnetje lijkt de winter al weer eeuwen geleden. Tijd om de tuin aan te pakken! Op onze buitenplantenafdeling vindt u tal van knappe bloeiers die uw border in één klap opleuken. Ook staan ze fantastisch in een mooie bloempot. Er is nogal wat te kiezen, dus we kunnen het begrijpen als u door de bomen uw favoriete plant niet meer ziet. Daarom geven we u hier graag wat inspiratie met deze drie toffe voorjaarsbloeiers.

Online tuinplanten shoppen1. De rijkbloeiende camellia

Camellia's zijn groenblijvende struiken met schitterend blad en kleurrijke, langbloeiende bloemen. In de late winter en het vroege voorjaar kunt u al van deze struik genieten. Camellia's hebben de reputatie veeleisende en kieskeurige planten te zijn, maar veel hangt af van hoe ze worden geplant. Als u de tijd neemt om deze struik op de juiste manier te planten, zal het onderhoud aanzienlijk worden verminderd. Camellia's hebben een zure, goed doorlatende grond nodig. Test eerst de grond om er zeker van te zijn dat de pH tussen 6 en 6,5 ligt voordat u begint met het graven van een plantgat. Deze bodemtests vindt u uiteraard in onze winkel. Plant uw struik op een schaduwrijke plek met indirect zonlicht. Er zijn duizenden soorten om uit te kiezen; met witte, roze of rode bloemen, die zowel enkel als dubbel kunnen zijn. Kom uw favoriet bepalen!

Tip! Bent u toe aan nog meer vrolijkheid? Het is even geduld hebben, maar wanneer u nu zomerbollen plant, heeft u komende zomer een prachtige bloemenzee in de tuin. Wat dacht u van dahlia’s in allerlei kleuren?

2. De veelzijdige lobelia

Deze vrolijke bloeier verdient ook zeker een plek in uw tuin. De lobelia heeft een delicate, bijna kanten look en witte, lichtblauwe, koningsblauwe of paarse bloemen. Lobelia is een van de weinige planten die een écht blauwe bloem geeft. De bloemen zijn klein, maar zitten wel dicht op elkaar. Zo vormt het een mooi bloementapijt. Lobelia is een vruchtbare bloeier in de lente en zal in de herfst vaak een tweede bloeironde hebben. De vroege bloeier kan tegen de volle zon, maar als de temperaturen in de zomer oplopen, wil de plant toch graag wat schaduw. Daarnaast is het een dorstige plant, dus houd de potgrond goed in de gaten. Uitdrogen is niet de bedoeling.

Tip! U kunt de lobelia als bodembedekker gebruiken, maar de rankende eigenschappen van deze bloeier komen ook prachtig uit in een hoge bloempot of hangmand.

Magnolia kopen | GroenRijk Den Bosch3. De machtige magnolia

De grote, geurige, witte bloesems zijn nog maar het begin van de aantrekkingskracht van een magnolia. Deze boom of struik is voor velen hét symbool van het voorjaar. Hij is er tegenwoordig in allerlei vormen, groottes en kleuren. Hij past daarom in elke voor- of achtertuin. In ons tuincentrum vindt u prachtige voorjaarsbloeiende soorten. De meeste magnolia's geven de voorkeur aan volle zon, wat een gezonde bloei bevordert. Onze medewerkers vertellen u graag meer over deze imposante voorjaarsbloeier.

Bomen voor kleinere tuinen
 

Voorjaarsbloeiende tuinplanten kopen bij GroenRijk Den Bosch

Begint het te kriebelen? Logisch! Kom langs op onze buitenafdeling om ons veelzijdige assortiment te bekijken. Onze planten komen vers van de kweker en zijn geselecteerd op de hoogste kwaliteit. U zult zien dat onze tuinplantenhoek alsmaar voller en kleurrijk wordt… Zien we u snel?

Tuinplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...