Houtskool barbecues

Die rokerige smaak die uw vlees en groenten op de houtskoolbarbecue krijgt is voor velen de reden om überhaupt een barbecue in huis te halen. Wilt u de klassieker onder de barbecues kopen en woont u nabij Rosmalen, Vught, Tilburg, Eindhoven, Berlicum, Vlijmen of Haarsteeg? Kom dan naar GroenRijk Den Bosch voor een ruim assortiment goedkope, maar kwalitatieve houtskoolbarbecues.

Ook hebben wij een webshop waar u eenvoudig de houtskool BBQ van uw dromen vindt. We hebben barbecues in elke prijsklasse van topmerken als Weber, Cobb en Boretti. U klikt eenvoudig uw winkelmandje vol met de beste houtskool BBQ en u gaat een jaar vol heerlijkheid tegemoet!

Koop houtskoolbarbecues online

Waarom een houtskoolbarbecue kopen bij GroenRijk Den Bosch?

Waarom u in plaats van een gasbarbecue of een elektrische barbecue juist een houtskoolbarbecue zou moeten kopen? Dat is heel simpel: een houtskoolbarbecue geeft als enige dat echte authentieke barbecuegevoel waar menig barbecuefan naar zoekt. Dit is niet te evenaren met een barbecue op gas of elektra. Die heerlijk rokerige smaak en de bijbehorende geur tillen uw barbecue-activiteiten naar een hoger niveau. Ook de prijs kan een reden zijn om te kiezen voor een houtskoolbarbecue. Houtskoolbarbecues zijn in de meeste gevallen goedkoper dan gasbarbecues, kamado's of buitenkeukens. Laat u inspireren in ons gezellige tuincentrum in Den Bosch.

Meer voordelen van een houtskool barbecue

We noemden er al even een paar, maar er zijn meer redenen te bedenken om een houtskoolbarbecue aan te schaffen. 

  • Een houtskool BBQ is vanwege zijn eenvoud en bescheiden prijs een perfect instapmodel voor beginners. 
  • U kunt een houtskoolbarbecue heel eenvoudig verplaatsen. Zo wordt het een flexibel element in de tuin en geen vaste unit waar bij tuinierplannen constant rekening mee moet worden gehouden. U bergt de barbecue zo op!
  • Een houtskoolbarbecue aan de gang krijgen is zo gebeurd. Zodra het vuur begint te branden, zullen houtskoolbarbecues zelfs veel heter branden in vergelijking met hun tegenhangers. Het is die hoge hitte die het eten die fantastische knapperige buitenlaag geeft, maar met een zachte binnenkant. Die hoge temperatuur bereikt u door de ventilatieopeningen aan te passen en meer houtskool toe te voegen.

Houtskool barbecue kopen | Groenrijk Den Bosch

Hoe moet ik een houtskoolbarbecue schoonmaken?

U heeft heerlijk gaan grillen en zit nog een beetje uit te buiken op uw loungeset. Helaas ontkomt ook u er niet aan om zo nog even een klein schoonmaakje te doen. Dit is immers essentieel als u lang en veel van uw houtskoolbarbecue wilt genieten. Gelukkig heeft u dit zo gedaan. Reinig het rooster na elk gebruik. Het is gemakkelijker om het schoon te maken terwijl deze nog een beetje warm is, omdat voedsel en vet geen kans krijgen om uit te harden en vast te plakken. Gebruik een roestvrijstalen borstel om vuil op de roosters te verwijderen. Met een natte doek in combinatie met een prop aluminiumfolie komt u ook een heel eind. Borstel of veeg vuil van de bodem van de grill. Als er een asopvangbak is, maak deze dan leeg.  Spoel de binnen- en buitenkant af met schoon water en droog vervolgens af met een schone doek.

Tip! Een ovenreiniger is ook perfect te gebruiken als barbecueschoonmaker. U zult zien dat vet snel loslaat wanneer u na gebruiken de reiniger over het binnenste oppervlak aanbrengt.

Goedkope houtskoolbarbecue kopen? Ontdek de aanbiedingen van GroenRijk Den Bosch

Bent u op zoek naar een goedkope houtskoolbarbecue om dat échte zomergevoel naar uw tuin te brengen? Kom dan gezellig langs onze barbecue-afdeling in het tuincentrum om de perfecte BBQ te shoppen. Natuurlijk mogen goede barbecue-accessoires, zoals een schort, briketten, een tang of brandijzer niet ontbreken. U kunt in ons tuincentrum terecht voor alle vragen en informatie die u nodig heeft over de verschillende soorten barbecues en de bijbehorende accessoires. GroenRijk Den Bosch, nabij Hedel, Drunen, Vught, Sint Michielsgestel, Schijndel, Heesch, Nuland en Veghel, staat bekend om zijn vriendelijke en zeer kundige personeel. Ontdek het zelf!

Openingstijden & contact

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Barbecues