Droogbloemen, pluimen & grassen

Droogbloemen, wie kent ze niet!? In de jaren '70 en '80 werd menig huishouden opgeleukt door een droogbloemen boeket. Het was toen helemaal hip om zelf met droogbloemen aan de slag te gaan. Men ging in een weiland op zoek naar bloemen die gedroogd konden worden en stopte die dan tussen een dik boek of de telefoongids om ze te laten drogen. Guess what!? Droogbloemen maken een ware comeback! U kunt geen woonprogramma zien, interieurblad openslaan of Instagramfeed bekijken zonder droogbloemen tegen te komen. U kunt net zoals vroeger zelf met bloemen aan de gang gaan om die bijvoorbeeld in een fotolijstje te verwerken, maar GroenRijk Den Bosch maakt het u nét een stukje makkelijker: kom langs en laat u verrassen door de grote hoeveelheid gedroogde bloemen, kruiden en grassen. Liever online bestellen? Ook dat kan in onze webshop!

Droogbloemen online bestellen

In ons assortiment vindt u onder andere ook:

Mooi en makkelijk!

Tegenwoordig zijn er vele soorten droogbloemen die op bijzondere wijze een prachtige toevoeging zijn uw interieur. Wij maken voor u de mooiste combinatie die perfect past bij uw woonstijl. Ook kunt u natuurlijk zelf een aantal pluimen of bosjes bloemen combineren. Kies één soort of een mix van bloemen die past bij uw interieur. Gaat u bijvoorbeeld voor één tint of een mix van kleuren? Wilt u ook een mooi boeket in huis dat geen verzorging nodig heeft én lang blijft staan? Kies dan voor droogbloemen, grassen of pluimen! Ook zijn droogbloemen een geweldig cadeau-idee. Er kleven namelijk tal van voordelen aan een droogbloemenboeket... 

✓ Duurzaam
✓ Geen water geven
✓ Gaat niet kapot
✓ Trendy
✓ Kunnen op donkere plekken staan
✓ U kunt er creatief mee zijn

Alle kleuren van de regenboog

Sierbloemen, grassen, graansoorten en kruiden... Droogbloemen zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wat dacht u van de spectaculaire vorm van de gedroogde papaver? Of het bijzondere uiterlijk van de strobloem (Helichrysum)? Zeker in combinatie met wat grasjes en pluimen wordt dat een spectaculair geheel! Wist u dat we ook zelfgemaakte kransen hebben? Deze zorgen voor een sfeervolle eyecatcher aan uw wand, deur of raam.

Eeuwenoud

Wist u dat het verwerken van levende bloemen al eeuwen oud is? Waarschijnlijk waren de oude Egyptenaren de eersten die gedroogde bloemversieringen met symbolische betekenissen maakten. Later viel die betekenis weg en werden droogbloemen meer als kunstobject gezien. Ze werden toen voor boeketten gebruikt én verwerkt in sieraden en fotolijsten. Ook vandaag de dag kunt u niet meer om droogbloemen heen. Een groot voordeel van droogbloemen is het feit dat ze, in tegenstelling tot verse snijbloemen, geen verzorging nodig hebben. Ze hoeven geen water en kunnen goed tegen warmte. Hierdoor kunnen ze overal in huis als bijzonder woonaccessoire dienen. Droogbloemen zijn niet kapot te krijgen!

U verdient een pluim!

Kies de bloemen die u mooi vindt en mix & match erop los! Zet ze in een bijzondere vaas of verdeel uw bos over een aantal kleine vaasjes. Pampasgras is bijvoorbeeld perfect om in een grote vaas te zetten. Hiermee heeft u meteen bijzondere blikvanger in huis gehaald. Pampasgras ziet er stijlvol, gezellig en luxe uit, en de zachte pluimen passen perfect bij een minimalistisch, Scandinavisch of bohemian interieur. Creatieve kriebels? Omdat de bloemen geen water hoeven, kunt u ze ook onder een stolp zetten óf zelfs ophangen aan de muur of het plafond. Maak bijvoorbeeld een sierlijke krans met allerlei soorten bloemen. U kunt uw bloemen ook nog eens afstemmen op het seizoen! En waarom niet af en toe combineren met verse snijbloemen van onze bloemist? Zo heeft u altijd een unieke creatie in huis. 

Bloemist


Droogbloemen kopen bij GroenRijk Den Bosch

GroenRijk Den Bosch heeft een ruim assortiment aan allerlei woonaccessoires, waaronder dus een groot aanbod droogbloemen. Met de artikelen uit ons assortiment creëert u snel sfeer in huis! Voor vragen over ons assortiment kunt u gerust langskomen of contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Dus kom gezellig langs als u nabij Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Middelrode, Heeswijk, Vinkel, Geffen, Heesch of Kerkdriel woont. Tot snel!
 

Kom langs!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Woonaccessoires