Meststoffen & bestrijding

Voor de mensen die gek zijn op tuinieren, zijn de juiste tuinplanten, tuingereedschap en overige tuinartikelen enorm belangrijk om in huis te hebben. Het kan uiteraard voorkomen dat de planten of het gazon wat hulp nodig hebben om bijvoorbeeld een gezonde kleur te krijgen, beter te groeien of om ongedierte te bestrijden. Daarbij komen meststoffen en bestrijding goed van pas. Denk bijvoorbeeld aan de volgende ongedierte:

  • Buxusmot
  • Slakken
  • Bladluis
  • Onkruid
  • Futloze planten
     

Plan uw bezoek

Meststoffen om beter te groeien en bloeien

Onder deze categorie vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers. Het assortiment meststoffen wordt ook nader toegelicht evenals het maken van compost. 

Ongedierte bestrijding

Gewasbescherming kopen in Den Bosch

Bestrijdingsmiddelen zijn er in overvloed, maar voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kunt u zich afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht u desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat u zich dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. U kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte.

Bestrijd onkruid voor optimaal resultaat

Planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen worden onkruid genoemd terwijl het gewoon inheemse planten zijn. In de borders kan het "onkruid" geschoffeld worden, in het gazon is dat een stuk moeilijker vandaar dat er teruggegrepen moet worden op bestrijdingsmiddelen die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden. Een ander hardnekkig onkruid is mos. Vaak komt dit in gazons voor die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. U kunt bij ons een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen. 

Schimmels en onkruidbestrijding

De altijd vervelende schimmels

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk in de tuin: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen. De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant ontstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd. Bent u dus op zoek naar de juiste meststoffen of bestrijdingsmiddelen? Kom dan gerust langs bij GroenRijk Den Bosch nabij Rosmalen, Berlicum, Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Middelrode, Heeswijk en Vinkel.
 

Tuinverlichting

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinonderhoud