Stappenplan graszoden leggen

Stappenplan graszoden leggen

Graszoden leggen is de ideale manier om op een snelle manier een prachtig gazon te krijgen in uw tuin. Het is vele malen sneller en makkelijker dan gras inzaaien en u kunt zelf met de graszoden aan de slag. Om het voor u makkelijker te maken om de graszoden op de juiste manier te leggen, hebben wij een stappenplan graszoden leggen voor u opgesteld. Volg deze stappen en u heeft gegarandeerd en prachtig gazon! Voor meer handige tips en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen bij ons tuincentrum in Den Bosch. 

  1. Het voorwerk
  2. Graszoden bestellen
  3. Graszoden leggen
  4. Onderhoud van uw graszoden

1. Het voorwerk

Voor u de graszoden gaat leggen, zult u nog wat voorwerk moeten doen. Ten eerste is het belangrijk om het onkruid te verwijderen van de grond waarop u de graszoden gaat leggen. Hierna zult u de gehele grond goed moeten doorspitten. Op deze manier zorgt u ervoor dat er lucht in de grond komt, waardoor de graszoden later beter zullen hechten. Voelt uw grond aan als zand? Dan kunt u het beste voedingsstoffen of organische mest toevoegen. Hierna is het belangrijk om de grond goed te harken en aan te lopen. Zo maakt u de grond goed vlak en bent u ervan verzekerd dat u een mooi recht gazon krijgt. 

2. Graszoden bestellen

Hierna zult u de graszoden moeten bestellen. Kiest u voor speelgras of siergras? U kunt de graszoden natuurlijk ook bestellen voordat u het voorwerk heeft gedaan. Voor vragen over het bestellen van graszoden kunt u contact met ons opnemen. Uw graszoden bestellen doet u natuurlijk bij GroenRijk Den Bosch!

stappenplan-graszoden-leggen

3. Graszoden leggen 

Het belangrijkste bij het leggen van graszoden is dat u deze zo snel mogelijk gaat leggen na ontvangst. Als u dit niet doet, is de kans groot dat de graszoden verdrogen. Het belangrijkste bij het leggen zelf is dat de naden van de graszoden erg strak tegen elkaar moeten liggen. Let hier dus goed op bij het leggen van graszoden! Ook kunt u het beste de zedenrijen steeds laten verspringen voor het beste effect. Heeft u de graszoden aangelegd? Dan zult u deze de eerste drie weken iedere dag water moeten geven. Het beste doet u dit in de ochtend of avond, zodat de graszoden het water op kunnen nemen voordat het verdampt door de zon. Na 4 weken kunt u voorzichtig op de graszoden gaan lopen. 

graszoden-kopen-leggen

4. Onderhoud van uw graszoden

Het is belangrijk om uw gazon tussen maart en oktober goed te verzorgen. U zult iedere week het gras moeten maaien met een geschikte grasmaaier. Eén of twee keer per jaar zult u de graszoden moeten verticuteren om een mooie grasmat te kunnen behouden. Na het verticuteren zult u het gazon moeten bemesten en kunt u eventueel bijzaaien op kale plekken. 

Heeft u vragen over het leggen van graszoden of heeft u nog meer tips nodig? Kom langs bij GroenRijk Den Bosch of neem contact met ons op. Ook kunt u bij ons terecht voor kunstgras. Geniet van uw mooie grasmat! 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
tuintips
Een smaakvol buiten: zomerrecepten met groenten uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...