De woontrends van 2021

Woontrends 2021 | GroenRijk Den BoschBrengt u regelmatig een bezoekje aan GroenRijk Den Bosch? Dan weet u dat we altijd met de trends meegaan! Zo is onze woonafdeling altijd gevuld met de meest hippe, gezellige en bijzondere woonaccessoires. Van kussen tot kunstbloem en van stoel tot lamp: u vindt bij ons allerlei woonobjecten die uw interieur een stukje sfeervoller maken. Vindt u onze sfeerafdeling ook zo gezellig ingericht? Daar is onze Miranda verantwoordelijk voor! Ze is al 14 jaar bij GroenRijk Den Bosch en heeft heel wat interieurtrends voorbij zien komen. Ook in 2021 zijn er een aantal opvallende woontrends met bijbehorende accessoires die u in huis kunt halen. Miranda licht de vier trends toe!

1. Goud

Uw interieur mag dit jaar fonkelen, shinen en glimmen! Goud is dé trend van het moment. Waar het eerder misschien als kitscherig, overdadig of ouderwets werd bestempeld, is er momenteel geen kleur of materiaal populairder. En dat is ook niet zo gek: goud geeft een luxe glans aan het interieur. Laat een lampje op een gouden bloempot schijnen en u bent verzekerd van een spectaculair effect. Goud laat zich goed combineren met andere tinten. Mix and match goud met donkerblauw of –groen voor een chique look, combineer het met roze voor een romantisch effect of ga voor natuurlijke tinten voor een wereldse uitstraling. Wij hebben allerlei gouden accessoires voor u op voorraad!
 

Bezoek onze sfeer & interieur webshop

 


2. Dieren

Misschien zag u het al op onze kerstafdeling van 2020: het is beestachtig leuk om dieren in uw interieur te verwerken! Deze woontrend is uitermate geschikt voor mensen die wel houden van een gekkige eyecatcher. Waar we eerder vooral dierenprints in het modebeeld zagen, is er tegenwoordig in menig huiskamer wel een link met een beest te ontdekken. Denk dus aan een dierenprint, maar ook aan accessoires in de vorm van een giraf, tijger of vogel. Dieren kunnen namelijk op allerlei manieren aan uw huis worden toegevoegd: als kussenprint, behang, kaarsenstandaard of poster. Niks is te gek!

Woontrends 2021 | GroenRijk Den Bosch

3. Warme tinten

Zit u veel op Instagram, kijkt u alle interieurprogramma’s en leest u de woonbladen? Dan zal het u vast opgevallen zijn dat natuurlijke en warme tinten tegenwoordig de boventoon voeren in de Nederlandse huishouden. Vergrijsde en aardse tinten zijn perfect te combineren met kleuren als camel en okergeel. Samen vormen ze een heel luxueus palet waar de warmte vanaf straalt. Zeker wanneer deze tinten worden gecombineerd met zachte stoffen als linnen, wol of fluweel. Denk maar aan een terrakleurig fluweel kussentje of een velours okergele stoel. Zo maakt u van uw huis een gezellig coconnetje.

4. Droogbloemen

De kans is zeker aanwezig dat u ze in een blog, in een interieurblad óf in ons tuincentrum voorbij hebt zien komen: droogbloemen, veren, grassen en pluimen! Ze hebben een sierlijke decoratiewaarde en ze zijn daarnaast niet kapot te krijgen – een ideale combinatie. U kunt zelf een leuk bosje samenstellen of kiezen voor één van onze kant-en-klare bossen. Verwerk ze op een creatieve manier in uw interieur, bijvoorbeeld door één grote vaas neer te zetten of een aantal kleinere vaasjes te groeperen. Het leuke aan deze trend is dat ‘ie past bij elke interieurstijl: van landelijk tot Scandinavisch en van bohemian tot industrieel. Vergeet uiteraard niet om de droogbloemen te combineren met een toffe kamerplant voor een extra natuurlijk en levendig effect!

Droogbloemen online kopen


 

Wilt u al deze trends eens live komen bekijken? Kom dan langs op de sfeerafdeling van GroenRijk Den Bosch. We hebben voor elk interieur de perfecte woonaccessoires en Miranda en de andere woonspecialisten voorzien u graag van advies. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...