De woontrends van 2021

Woontrends 2021 | GroenRijk Den BoschBrengt u regelmatig een bezoekje aan GroenRijk Den Bosch? Dan weet u dat we altijd met de trends meegaan! Zo is onze woonafdeling altijd gevuld met de meest hippe, gezellige en bijzondere woonaccessoires. Van kussen tot kunstbloem en van stoel tot lamp: u vindt bij ons allerlei woonobjecten die uw interieur een stukje sfeervoller maken. Vindt u onze sfeerafdeling ook zo gezellig ingericht? Daar is onze Miranda verantwoordelijk voor! Ze is al 14 jaar bij GroenRijk Den Bosch en heeft heel wat interieurtrends voorbij zien komen. Ook in 2021 zijn er een aantal opvallende woontrends met bijbehorende accessoires die u in huis kunt halen. Miranda licht de vier trends toe!

1. Goud

Uw interieur mag dit jaar fonkelen, shinen en glimmen! Goud is dé trend van het moment. Waar het eerder misschien als kitscherig, overdadig of ouderwets werd bestempeld, is er momenteel geen kleur of materiaal populairder. En dat is ook niet zo gek: goud geeft een luxe glans aan het interieur. Laat een lampje op een gouden bloempot schijnen en u bent verzekerd van een spectaculair effect. Goud laat zich goed combineren met andere tinten. Mix and match goud met donkerblauw of –groen voor een chique look, combineer het met roze voor een romantisch effect of ga voor natuurlijke tinten voor een wereldse uitstraling. Wij hebben allerlei gouden accessoires voor u op voorraad!
 

Bezoek onze sfeer & interieur webshop

 


2. Dieren

Misschien zag u het al op onze kerstafdeling van 2020: het is beestachtig leuk om dieren in uw interieur te verwerken! Deze woontrend is uitermate geschikt voor mensen die wel houden van een gekkige eyecatcher. Waar we eerder vooral dierenprints in het modebeeld zagen, is er tegenwoordig in menig huiskamer wel een link met een beest te ontdekken. Denk dus aan een dierenprint, maar ook aan accessoires in de vorm van een giraf, tijger of vogel. Dieren kunnen namelijk op allerlei manieren aan uw huis worden toegevoegd: als kussenprint, behang, kaarsenstandaard of poster. Niks is te gek!

Woontrends 2021 | GroenRijk Den Bosch

3. Warme tinten

Zit u veel op Instagram, kijkt u alle interieurprogramma’s en leest u de woonbladen? Dan zal het u vast opgevallen zijn dat natuurlijke en warme tinten tegenwoordig de boventoon voeren in de Nederlandse huishouden. Vergrijsde en aardse tinten zijn perfect te combineren met kleuren als camel en okergeel. Samen vormen ze een heel luxueus palet waar de warmte vanaf straalt. Zeker wanneer deze tinten worden gecombineerd met zachte stoffen als linnen, wol of fluweel. Denk maar aan een terrakleurig fluweel kussentje of een velours okergele stoel. Zo maakt u van uw huis een gezellig coconnetje.

4. Droogbloemen

De kans is zeker aanwezig dat u ze in een blog, in een interieurblad óf in ons tuincentrum voorbij hebt zien komen: droogbloemen, veren, grassen en pluimen! Ze hebben een sierlijke decoratiewaarde en ze zijn daarnaast niet kapot te krijgen – een ideale combinatie. U kunt zelf een leuk bosje samenstellen of kiezen voor één van onze kant-en-klare bossen. Verwerk ze op een creatieve manier in uw interieur, bijvoorbeeld door één grote vaas neer te zetten of een aantal kleinere vaasjes te groeperen. Het leuke aan deze trend is dat ‘ie past bij elke interieurstijl: van landelijk tot Scandinavisch en van bohemian tot industrieel. Vergeet uiteraard niet om de droogbloemen te combineren met een toffe kamerplant voor een extra natuurlijk en levendig effect!

Droogbloemen online kopen


 

Wilt u al deze trends eens live komen bekijken? Kom dan langs op de sfeerafdeling van GroenRijk Den Bosch. We hebben voor elk interieur de perfecte woonaccessoires en Miranda en de andere woonspecialisten voorzien u graag van advies. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
tuintips
Een smaakvol buiten: zomerrecepten met groenten uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...