ECOstyle: alles voor duurzaam onderhoud

ECOstyle producten kopen | GroenRijk Den BoschNu we dichter naar het voorjaar kruipen, is het niet gek dat de groene vingers beginnen te jeuken en u de handen uit de mouwen wilt steken. De tuin kan na de koude maanden immers wel een frisse wind gebruiken. Tijd voor wat onderhoud! Bij GroenRijk Den Bosch vindt u uiteraard allerlei producten die u helpen te tuin weer in topconditie te brengen, onder andere van het welbekende kwaliteitsmerk ECOstyle. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van onkruid en groene aanslag of het herstellen van het gazon. Het merk ECOstyle staat voor bewust omgaan met bodem, plant en dier, en dat is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Draagt u ook uw steentje bij aan een duurzamere wereld?

Onkruid verwijderen: do’s en don’ts

Het buitenseizoen gaat bijna weer van start. We zoeken dus allemaal weer het comfort van de tuin, het terras of het balkon op. Om het daar zo aangenaam mogelijk te maken, is het belangrijk de buitenplek goed te onderhouden. Er bestaan echter nogal wat onderhoudsproducten die het milieu flink aan kunnen tasten. Zo zijn chloor of azijn bekende middelen die helpen onkruid en aanslag uit te tuin te verwijderen. Ze doen echter meer dan dat: ze tasten het groen aan en zorgen voor verzilting van de grond. Het gebruik van chloor is zelfs bij wet verboden. Gelukkig zijn er alternatieven voor het onkruidvrij houden van de tuin. Als een voegenmes of schoffel hun werk niet (kunnen) doen, zijn daar de producten van ECOstyle: met de reinigers wordt het bestrijden van onkruid, mos en groene aanslag (algen) kinderspel. Omdat de reinigers biologisch afbreekbaar zijn, gelden er geen beperkingen voor het gebruik op het terras of op bestrating. Meng het concentraat met de juiste hoeveelheid water en spuit het product op het te bestrijden onkruid of de groene aanslag. De kiemremmer doet binnen no-time zijn werk.

ECOstyle producten online shoppen


 

Duurzaam bestrijden

Ook voor het bestrijden van plagen, buiten én binnen, zijn de producten van ECOstyle ideaal. Ze hebben alles op het gebied van effectieve, natuurlijke en duurzame bestrijding van onder andere:

  • Slakken
  • Eikenprocessierupsen
  • Bladluizen
  • Emelten
  • Engerlingen
  • Buxusmot
  • Mieren
  • Muizen

ECOstyle producten kopen | GroenRijk Den BoschVoor bijna elke plaag is er wel een ecologisch verantwoorde oplossing. Insecten hebben namelijk natuurlijke vijanden. Wanneer deze effectief worden ingezet, komt u van uw plaag af zonder natuur en milieu te belasten. Een groot deel van het assortiment bestaat uit producten met werkzame stoffen uit de natuur. ECOstyle hanteert een strikt beleid met betrekking tot producten en grondstoffen. Zo passen ze bijvoorbeeld alleen werkzame stoffen toe zoals ze ook in de natuur voorkomen.

Gezond gazon

Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Ook voor een sterk en gezond gazon bent u bij ons tuincentrum aan het juiste adres. Om uw grasmat in topconditie te houden zijn een aantal zaken belangrijk. Door het maaien en verticuteren kan het zijn dan dat het gras wat kale plekken vertoont. Geen paniek! Voeg wat graszaad van ECOstyle aan de mat toe en binnen de kortste keren is uw gazon weer vol en groen. Ook kan het nodig zijn om af en toe kalk aan uw gazonnetje toe te voegen. Wanneer uw gras een te lage zuurgraad heeft, kan het zijn dat belangrijke voedingsstoffen niet meer worden opgenomen. Kalk verhoogt die graad, ofwel de pH-waarde. De waarde is ideaal als deze tussen de 5.5 en de 7 ligt. Dit kunt u testen met een speciale kit. Ook het bemesten mag niet vergeten worden. ECOstyle producten kopen | GroenRijk Den BoschHiermee krijgt uw grasveld de juiste voeding binnen, waardoor deze gezonder en dus sterker wordt. Wanneer u het gras maait, wat uiteraard een onvermijdelijk klusje is, verliest deze een aantal belangrijke voedingsstoffen. Voorzie het vlak voor een regenbui van mest zodat deze snel in de grond trekt.

Lees ook: gazon aanleggen en onderhouden

 


Onderhouds- en bestrijdingsproducten van ECOstyle kopen

ECOstyle ontwikkelt dus ecologisch verantwoorde producten, geïnspireerd door de natuurlijke kringloop. Het merk heeft een groene missie en de ontwikkelende producten dragen hieraan bij: ze ondersteunen de natuurlijke processen en leveren een duurzame en verantwoorde bijdrage aan de balans van bodem, plant en dier. Kom langs in ons tuincentrum in Den Bosch om de producten te kopen of shop ECOstyle producten in onze webshop! Vergeet ook niet uw tuin of terras op te leuken met mooie beplanting, fijne potterie en een comfortabel tuinmeubel. Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren. Zien we u snel?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...