Vogelhuisje

Een vogelhuisje is ideaal als u de vogels in de koude wintermaanden wat wil helpen! Waarom? Omdat u de vogels op deze manier enorm helpt om een goede schuilplaats te creëren. De winters in Nederland kunnen extreem koud of nat zijn en de vogels zullen u dankbaar zijn voor dit gebaar. U kunt een leuk nestkastje bij ons tuincentrum in Den Bosch kopen voor de Koolmees, Roodmus of Roodborstje: er is voor iedere soort vogel een passend vogelhuis te vinden. Heeft u al een vogelhuisje hangen in de tuin? Dan kunt u ook bij ons tuincentrum terecht voor zaagsel en vogelvoer.
 

Shop online vogelhuisjes

 

Beginnen met de basics

Laten we beginnen bij het begin: hang een nestkastje nooit in de volle zon of een plek waar het veel regent. De temperatuur van het vogelhuisje zal namelijk hoog oplopen wat vogels erg afschrikt. Daar tegenover staat dat vogels wel gek zijn op de ochtendzon, dus daar moet u ook rekening mee houden als u besluit een vogelhuis te kopen.

Een vogelhuisje ophangen, maar waar?

Een vogelhuisje ophangen.. het lijkt een stuk moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Wij leggen het u uit met deze simpele stappen:

 1. Kijk voordat u een vogelhuisje ophangt ook naar de vogels die in uw tuin aanwezig zijn. Als u veel Koolmezen in de tuin ziet, dan is het aan te raden om hiervoor een vogelhuis te kopen en niet voor een andere vogelsoort. 
   
 2. Daarna is het belangrijk om de plek van het vogelhuisje te bepalen. Welke kant moet de opening van het vogelhuisje? Het is van belang dat u de invlieg opening naar het Noorden, Oosten of Noordoosten hangt: zo wordt voorkomen dat het nestkastje in de regen, zon of wind hangt. Hang bovendien het vogelhuis op een rustige plek, aangezien veel vogelsoorten niet van teveel activiteiten houden rondom hun nest. Dus bijvoorbeeld een rustige plek in de tuin en niet dichtbij de achterdeur. 
   
 3. Ook de beplanting in de tuin komt om de hoek kijken bij het ophangen van een vogelhuisje. Door de juiste beplanting te plaatsen, worden jonge vogels geholpen bij hun eerste vlucht én ze krijgen bovendien goede beschutting wat veiligheid creëert.
   
 4. Het is per vogelsoort verschillend welke ophanghoogte het beste is, maar houd een hoogte van 1,5 tot 2 meter aan. Dan kunnen huisdieren zoals uw hond en kat niet bij het vogelhuis komen. 
   
 5. Hang het vogelhuisje altijd stevig op zodat deze niet kan bewegen.

vogelhuisje kopen in den bosch

Help de vogels de winter door met deze producten

In onze webshop vindt u veel producten om de vogels in de koude wintermaanden te helpen. Hieronder een selectie:

vogelhuisjes kopen om de vogels in de winter te helpen

Wanneer een vogelhuisje ophangen?

Zoals u misschien wel verwacht, is de beste tijd om een vogelhuisje op te hangen het najaar. Het is koud, nat en de meeste vogels zijn op zoek naar een plekje voor een nestje wat het najaar de ideale periode maakt voor een vogelhuisje.
 

Vissen