Vissen

Hoe verzorg ik mijn vis 

De verzorging van een vis is van groot belang. Zo is het regelmatig verversen van het water erg belangrijk om watervergiftiging te voorkomen. U kunt aanhouden om per vis ongeveer 2 liter per 14 dagen te verversen. Ook is het belangrijk om per keer niet meer dan ongeveer een derde van het aquarium leeg te halen. De wanden van uw aquarium kunnen verder met een schuursponsje zonder schoonmaakmiddel schoongemaakt worden. Uiteraard is bij de verzorging van vissen de voeding erg afhankelijk van het type vis en de hoeveelheid vissen in een aquarium of vissenkom. Onze medewerkers bij de dierenafdeling kunnen u daar uiteraard over adviseren. Sommige vissen zijn bijvoorbeeld gek op algen en op zachte waterplanten, terwijl de andere vissoort de voorkeur geeft aan droogvoer. Let ook op dat u niet te veel voer geeft aan uw vis of vissen omdat een teveel aan vissenvoer zorgt voor o.a watervuiling en hoge waarden van nitraat en ammonium. 

Bestel alles voor je vissen online

 

Verzorging vissen

Als uw vissen zich afzonderen, abnormale bewegingen maken of slecht eten dan kan het zo zijn dat uw vissen ziek zijn. Controleer daarom ook regelmatig uw waterkwaliteit, de temperatuur en de beluchting. Als u merkt dat er steeds meer vissen ziek worden, dan kan er sprake zijn van een infectieziekte. Hiervoor zijn uiteraard speciale medicijnen te koop.

Aquarium vissen soorten

Aquarium vissen zijn razend populair en dat is ook niet zo gek. Populaire aquarium vissoorten zijn onder andere: guppy's, zoenvis, goudvis, discusvis, de platy, de algeneter en de sluierstaart. Wij hebben sinds kort ook onze aquariumafdeling vernieuwd. Waarom moet u deze afdeling bezoeken? Wij geven u 6 redenen.

  • De aquarium afdeling is helemaal vernieuwd en uitgebreid.
  • Er zijn meer dan 100 soorten tropische vissen.
  • Aquaria in veel soorten en maten; complete aquariumset te koop, dus bak met accessoires.
  • Scherpe prijzen en altijd aanbiedingen.
  • Ook garnalen en krabben zijn aanwezig.
  • Specialisten aanwezig die écht alles weet van aquaria en vissen.

Goudvis

Wist u dat de meest voorkomende vis in Nederland de goudvis is? Zet uw vissenkom, die ruim genoeg moet zijn, op een vrij rustige plek en niet in de zon. Onze stelregel is dat een kleine goudvis 5 liter nodig heeft om zich prettig te voelen. Goudvissen zijn regelmatige eters en willen graag dagelijks eten. Strooi voer op de wateroppervlakte, het voer moet opgegeten zijn voordat het de bodem heeft bereikt. Naast vlokkenvoer zijn ze gek op gedroogde of diepgevroren watervlooien of muggenlarven of tubifex en eten ze ook bepaalde waterplanten zoals waterpest. 

Goudvis

Vissenvoer kopen

Tuincentrum GroenRijk Den Bosch biedt verschillende soorten voer voor uw vis aan. In ons assortiment vindt u kwalitatief vissenvoer dat is geschikt voor allerlei soorten vissen. Op onze dierenafdeling vindt u daarom ook diverse soorten vissenvoer dat gespecificeerd is naar verschillende vissoorten. Op die manier is er voor iedere vis iets wils zoals: 

  • Discusvissen en cichliden 
  • Kreeften en garnalen 
  • Bodemvissen 
  • Koud water goudvissen 

In ons assortiment hebben wij ook diverse aquariums met pomp en eventueel verwarming. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Den Bosch met alles voor uw vissen! Dus woont u in de omgeving van Den Bosch, Rosmalen, Oss, Zaltbommel, Schijndel, Vlijmen, Berlicum of Vught kom dan gezellig bij ons tuincentrum langs! Wij hebben naast onze vissen, ook genoeg producten voor honden, katten, vogels, knaagdieren en kippen in onze dierenwinkel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel