Vissen

De verzorging van een vis is van groot belang. Zo is het regelmatig verversen van het water erg belangrijk om watervergiftiging te voorkomen. U kunt aanhouden om elke week niet meer dan ongeveer een derde van het aquarium te verversen. De wanden van uw aquarium kunnen verder met een algenmagneet. Uiteraard is bij de verzorging van vissen de voeding erg afhankelijk van het type vis en de hoeveelheid vissen in een aquarium. Onze medewerkers bij de dierenafdeling kunnen u daar uiteraard over adviseren. Let ook op dat u niet te veel voer geeft aan uw vis of vissen omdat een teveel aan vissenvoer zorgt voor o.a watervuiling en hoge waarden van nitraat en ammonium. Daarom is het meer dan voldoende om 1 keer in de 2 a 3 dagen te voeren.

Bestel alles voor je vissen online

 

Verzorging vissen

Als uw vissen zich afzonderen, abnormale bewegingen maken of slecht eten dan kan het zo zijn dat uw vissen ziek zijn. Controleer daarom ook regelmatig uw waterkwaliteit, de temperatuur en de beluchting. Als u merkt dat er steeds meer vissen ziek worden, dan kan er sprake zijn van een infectieziekte. Hiervoor zijn uiteraard speciale medicijnen te koop. U kunt het water bij ons geheel gratis laten testen!

Aquarium vissen soorten

Aquarium vissen zijn razend populair en dat is ook niet zo gek. Populaire aquarium vissoorten zijn onder andere: guppy's, neontetra, de platy, de algeneter en de sluierstaart.  Wij hebben sinds kort ook onze aquariumafdeling vernieuwd. Waarom moet u deze afdeling bezoeken? Wij geven u 6 redenen.

 • De aquarium afdeling is helemaal vernieuwd en uitgebreid.
 • Er zijn meer dan 100 soorten tropische vissen.
 • Aquaria in veel soorten en maten; complete aquariumset te koop, dus bak met accessoires.
 • Scherpe prijzen en altijd aanbiedingen.
 • Ook garnalen en krabben zijn aanwezig.
 • Specialisten aanwezig die écht alles weet van aquaria en vissen.

Goudvis

Wist u dat de meest voorkomende vis in Nederland de goudvis is? Zet uw aquarium, die ruim genoeg moet zijn, op een vrij rustige plek en niet in de zon. Onze stelregel is dat een kleine goudvis 20 liter nodig heeft om zich prettig te voelen. Strooi voer op de wateroppervlakte, het voer moet opgegeten zijn voordat het de bodem heeft bereikt. Naast vlokkenvoer zijn ze gek op gedroogde of diepgevroren watervlooien of muggenlarven of tubifex en eten ze ook bepaalde waterplanten zoals waterpest.

Wist u ook dat een vissenkom niet geschikt is voor een goudvis? Hier een aantal redenen waarom niet :

 • De ronde vorm is niet geschikt voor vissen
 • Er zijn grotere temperatuur verschillen dan in een gewoon aquarium
 • De vissen kunnen zich niet oriënteren
 • Er is te weinig zwemruimte, zuurstof in het water
 • En er is niet veel plek voor plantjes of accessoires

 

Maar hier is wel een oplossing voor een rechthoekige glazenbak. Deze hebben wij in meerdere formaten verkrijgbaar maar ook met filters! Handig voor het schoonmaken.

Vissenvoer kopen

Tuincentrum GroenRijk Den Bosch biedt verschillende soorten voer voor uw vis aan. In ons assortiment vindt u kwalitatief vissenvoer dat is geschikt voor allerlei soorten vissen. Op onze dierenafdeling vindt u daarom ook diverse soorten vissenvoer dat gespecificeerd is naar verschillende vissoorten. Op die manier is er voor iedere vis iets wils zoals:

 • Kreeften en garnalen
 • Bodemvissen
 • Koud water goudvissen
 • Tropische vissen

In ons assortiment hebben wij ook diverse aquariums met pomp en eventueel verwarming. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Den Bosch met alles voor uw vissen! Dus woont u in de omgeving van Den Bosch, Rosmalen, Oss, Zaltbommel, Schijndel, Vlijmen, Berlicum of Vught kom dan gezellig bij ons tuincentrum langs! Wij hebben naast onze vissen, ook genoeg producten voor honden, katten, vogels, knaagdieren en kippen in onze dierenwinkel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel