Knaagdieren

Knaagdieren zoals konijnen, hamsters, cavia's en ratjes hebben goede verzorging nodig en de producten die daarbij nodig zijn, vindt u in onze dierenwinkel in Den Bosch! Een lief konijntje is zo gekocht, maar vraagt wel iedere dag de nodige aandacht en verzorging. Let hier dus op als u een knaagdier of ander huisdier aanschaft.

Levensduur knaagdier

Wij krijgen best vaak vragen op de dierenafdeling zoals: ''Hoe houd je je huisdier zo gezond mogelijk?'' of ''Wat is de levensduur van een konijn of cavia?'' Je kunt deze vragen altijd stellen aan een van onze medewerkers bij de dierenafdeling maar wij gaan er vandaag ook wat dieper op in. Een cavia is bijvoorbeeld gek op vitamine C en maakt het zelf niet aan. Het is daarom van groot belang dat uw cavia dit toegediend krijgt om zo gezond mogelijk te blijven. Verder is het een slim idee om zijn drink- en eetgedrag in de gaten te houden omdat de darmen van een cavia continu bezig moeten blijven. Als uw cavia dus niet genoeg eet, dan moet u zo snel mogelijk naar de dierenarts gaan. 

Bestel alles voor je knaagdieren online

 

De levensduur van knaagdieren kan best uiteenlopen. Wij hebben voor u een klein rijtje samengesteld met de gemiddelde levensduur per knaagdier.

  • Cavia: 4 tot 8 jaar
  • Konijn: 8 tot 10 jaar
  • Rat: 1 tot 2 jaar
  • Hamster: 1 tot 3 jaar
  • Chinchilla: 9 tot 11 jaar

Voeding voor konijnen, cavia's en hamsters

Knaagdieren speelgoed kopen

Zoals u misschien al weet, zijn knaagdieren vrij actieve en nieuwsgierige dieren die graag wat te doen hebben. Speelgoed voor een knaagdier is daarom een belangrijk onderdeel voor knaagdieren. Zo zijn konijnen bijvoorbeeld gek op uitdaging, houdt een hamster van speelplaatsen, zijn muizen uitstekende klimmers en een rat hangt graag in een hangmatje. Het is altijd goed om te kijken naar de speelbehoefte en lichamelijke mogelijkheden van de knaagdieren. Russische Dwerghamsters zijn bijvoorbeeld helemaal geen goede klimmers, maar een Chinese Dwerghamster juist weer wel!

Diverse konijnenhokken verkrijgbaar in onze dierenwinkel

Wij hebben zowel vaste konijnenhokken, binnenhokken als verschillende looprennen. Voor hamsters en cavia's zijn er mooie hokken eventueel uit te breiden met speeltjes in de vorm van looptunnels en draaimolens. Kom gerust een keer kijken in onze dierenwinkel in Den Bosch!

Voeding voor konijnen, cavia's en hamsters

De voeding van knaagdieren kan het beste bestaan uit hooi & gras, groenvoer en droogvoer. Een ezelsbruggetje voor hooi, het knaagdier moet net zoveel hooi hebben als dat het knaagdier groot is. Bij droogvoer geldt dat men 20 gram mag rekenen per kilo lichaamsgewicht. Bij ons in de dierenwinkel vindt u diverse soorten hooi en droogvoer van onder andere de merken Puik, Vitakraft Plospan & Selective.

 Voeding voor konijnen, cavia's en hamsters

Graag tot ziens in ons tuincentrum, de voordeligste dierenwinkel van Den Bosch met alles voor uw hamster, cavia of konijn! Klik hier voor onze contactgegevens en openingstijden. Dus woont u in de omgeving van Den Bosch, Rosmalen, Oss, Zaltbommel, Schijndel, Vlijmen, Berlicum of Vught kom dan gezellig bij ons tuincentrum langs! Ook voor vissen, vogels, honden en katten hebben wij genoeg wils! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel