Dierendag 2019: lekker kroelen met je huisdier

Dierendag 2019: lekker kroelen met je huisdier

Verwen jouw huisdier op 4 oktober met de leukste dierenbenodigdheden en maak er een speciale Dierendag van! 4 oktober mag u uw hond, kat, konijn, cavia, hamster, goudvis of welk huisdier dan ook éxtra verwennen. Hoe kun je dit het beste doen? Wij hebben voor jou een top 5 leuke dierenbenodigdheden van gemaakt, maar eerst vertellen we je wat meer over Dierendag zelf.

Wat betekent Dierendag

Ja, waarom vieren we eigenlijk dierendag? Dierendag, is de dag die over de hele wereld bekend staat als een moment waarop iedereen extra aandacht besteedt aan dieren. De dag wordt ook wel Werelddierendag genoemd. Door deze speciale dag te vieren wil men laten weten dat ook dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. In het buitenland noemen ze Dierendag ook wel: World Animal Day. Sinds 1930 vieren wij deze dag in Nederland. Waarom vieren we dierendag op 4 oktober en wie heeft dierendag bedacht? Dit komt omdat 4 oktober de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi. Tijdens een internationaal Dierenbeschermingscongres in 1929 in Wenen werd destijds besloten de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi tot Werelddierendag uit te roepen. Misschien zegt deze naam u niet gelijk wat, maar deze man stichtte in zijn tijd de kloosterorde van de Franciscanen of Minderbroeders. Volgens de legendes predikte Van Assisi niet alleen onder mensen maar ook onder dieren en voerde hij vele gesprekken met de leden van het dierenrijk. In verschillende landen in de wereld kunnen gelovigen op 4 oktober met hun dieren in de kerk terecht om hen te laten zegenen. 

Dierendag 2019: top 5

Dierendag vieren doe je met déze dierbenodigdheden

Wij hebben de 5 liefste en leukste producten voor dieren voor u op een rijtje gezet. 

 1. Uw kat heeft veel afwisseling en uitdaging nodig in het leven. Als u veelal aan het werk bent dan kan kattenspeelgoed een goede uitkomst bieden zodat uw kat genoeg liefde en aandacht krijgt. We verkopen in Den Bosch o.a speelhengels, denkspeelgoed, tunnels, laserlampjes, speelmuizen en nog veel meer. Één van de meest populaire kat benodigdheden is de speelhengel. Hierdoor kunnen jullie samen op een leuke manier verveling en stress tegengaan. Verder voorkomt u ook ongewenst gedrag door verveling zoals krabben aan meubels en plassen in huis
   
 2. Iedere hond is dol op spelen met het baasje en met het juiste hondenspeelgoed kan uw hondje uren zoet zijn. Bij ons tuincentrum in Den Bosch vindt u genoeg hondenspeeltjes die uw hond fit, gezond en scherp houden. Denk maar aan leuke ballen om mee te apporteren, een stevig touw waardoor hij zijn krachten kan tonen of een vrolijke knuffel met een pieper. Voor honden is één speeltje vaak niet genoeg, probeer dus regelmatig te wisselen tussen hondenspeeltjes zodat uw hondje niet uitgekeken raakt op zijn speelgoed.
   
 3. Knaagdiertjes zijn gek op lekkernijen zoals een maisstaaf of andere snoepjes. Verwen op Dierendag daarom uw cavia, konijn of hamster eens met lekkere wortels, maiskolven of snoepjes. 
   
 4. Intelligentie speelgoed voor honden - Het is enorm leuk om met denkspelletjes aan de gang te gaan, voor zowel hond als baasje. Denk aan hondentunnels, eat-and-play en kubusblokken. Vaak geeft u de honden een snack als beloning: dus zorg dat u deze kleine snacks of brokjes ook in huis hebt bij aanschaf van een honden denkspel.
   
 5. Vissen in bijvoorbeeld uw vijver moeten goed verzorgd worden en al helemaal op Dierendag! Daarom verkopen wij onder andere plantenvoeding, waterverbeteraars en het beste vissenvoer. 

Leuke dierendag producten

Alles om jouw dier te verwennen

In ons tuincentrum in Den Bosch vindt u een complete dierenwinkel! Dierbenodigdheden kopen in Den Bosch doet u sinds 2015 ook bij GroenRijk. Wij vinden dat tuinartikelen en dierbenodigdheden goed combineren met elkaar en om die reden vindt u een ruim assortiment dierenartikelen in ons tuincentrum. Alles voor uw huisdier koopt u bij GroenRijk! Dus woont u in de omgeving van Den Bosch, Rosmalen, Oss, Zaltbommel, Schijndel, Vlijmen, Berlicum of Vught kom dan gezellig bij ons tuincentrum langs!
 

Tuinplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
tuintips
Een smaakvol buiten: zomerrecepten met groenten uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...