4x Zomertips voor dieren

4x Zomertips voor dieren

Uw huisdieren verdienen uiteraard wat extra aandacht met de zomerse temperaturen! Voor uw hond, kat en knaagdier hebben wij enkele tips om de hete zomer door te komen!

Verzorgingstips voor honden met de warmte

Waar wij mensen genoeg zweetklieren hebben, heeft een hond deze nauwelijks. Daarom ziet u vaak hondjes ook hijgen en kwijlen in de warme zomer omdat dit de enige manier is waarop ze hun warmte kwijt kunnen. 

 • Zorg daarom altijd voor genoeg schaduw in de tuin. Dit kan met o.a parasols en grote tuinplanten.
 • Of koop een leuk mini zwembad voor de kinderen en hond om in te zwemmen.  Plezier en verkoeling in één!
 • Ook zijn er speciale koelmatjes te koop bij ons in Den Bosch.
 • Laat nooit uw hond(en) alleen in de auto achter, hier loopt de temperatuur namelijk enorm snel op.
 • Maak geen lange wandelingen in de hitte, maar doe dit aan het begin of einde van de dag. 

4x Zomertips voor dieren

Verzorgingstips voor katten met de warmte

Voor een kat hoeft u vrij weinig te doen. Katten zoeken namelijk sneller zelf een plekje in de schaduw op en slapen over het algemeen wat meer dan honden. Zorg er uiteraard wel voor dat er voldoende vers drinkwater staat. U kunt de vacht ook nat maken met behulp van een vochtige doek. Ook leuk: maak eens kattenijsjes door ijsvormpjes te vullen met brokjes, natvoer en vries deze vervolgens in. U herkent een oververhitte kat aan één van de volgende symptonen:

 • Braken
 • Hijgen 
 • Futloosheid
 • Kwijlen
 • Weinig eetlust
 • Een lichaamstemperatuur van boven de 39 graden

4x Zomertips voor katten

Verzorgingstips voor konijnen met de warmte

Konijnen die het warm hebben, herkent u vaak aan één van de volgende symptomen: slecht eten, de oren voelen warm aan of de slijmvliezen zijn erg rood. Houd bij extreme warmte de volgende verzorgingstips in uw achterhoofd:

 1. Maak zelf koelelementen door lege flessen te vullen met water en deze in de vriezer te leggen. 
 2. Zet het konijnenhok in de schaduw.
 3. Maak de oren van uw konijn nat.

En voor alle huisdieren geldt: houd altijd een oogje in het zeil!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...