4x Zomertips voor dieren

4x Zomertips voor dieren

Uw huisdieren verdienen uiteraard wat extra aandacht met de zomerse temperaturen! Voor uw hond, kat en knaagdier hebben wij enkele tips om de hete zomer door te komen!

Verzorgingstips voor honden met de warmte

Waar wij mensen genoeg zweetklieren hebben, heeft een hond deze nauwelijks. Daarom ziet u vaak hondjes ook hijgen en kwijlen in de warme zomer omdat dit de enige manier is waarop ze hun warmte kwijt kunnen. 

 • Zorg daarom altijd voor genoeg schaduw in de tuin. Dit kan met o.a parasols en grote tuinplanten.
 • Of koop een leuk mini zwembad voor de kinderen en hond om in te zwemmen.  Plezier en verkoeling in één!
 • Ook zijn er speciale koelmatjes te koop bij ons in Den Bosch.
 • Laat nooit uw hond(en) alleen in de auto achter, hier loopt de temperatuur namelijk enorm snel op.
 • Maak geen lange wandelingen in de hitte, maar doe dit aan het begin of einde van de dag. 

4x Zomertips voor dieren

Verzorgingstips voor katten met de warmte

Voor een kat hoeft u vrij weinig te doen. Katten zoeken namelijk sneller zelf een plekje in de schaduw op en slapen over het algemeen wat meer dan honden. Zorg er uiteraard wel voor dat er voldoende vers drinkwater staat. U kunt de vacht ook nat maken met behulp van een vochtige doek. Ook leuk: maak eens kattenijsjes door ijsvormpjes te vullen met brokjes, natvoer en vries deze vervolgens in. U herkent een oververhitte kat aan één van de volgende symptonen:

 • Braken
 • Hijgen 
 • Futloosheid
 • Kwijlen
 • Weinig eetlust
 • Een lichaamstemperatuur van boven de 39 graden

4x Zomertips voor katten

Verzorgingstips voor konijnen met de warmte

Konijnen die het warm hebben, herkent u vaak aan één van de volgende symptomen: slecht eten, de oren voelen warm aan of de slijmvliezen zijn erg rood. Houd bij extreme warmte de volgende verzorgingstips in uw achterhoofd:

 1. Maak zelf koelelementen door lege flessen te vullen met water en deze in de vriezer te leggen. 
 2. Zet het konijnenhok in de schaduw.
 3. Maak de oren van uw konijn nat.

En voor alle huisdieren geldt: houd altijd een oogje in het zeil!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...