Heesters

De mooiste heesters kopen in Den Bosch doet u bij tuincentrum GroenRijk! Heesters, ook wel struiken genoemd, staan mooi in iedere tuin. Wilt u een botanische tuin of wilt u graag een symetrische tuin met perken omrand met strak gesnoeide buxussen of taxussen? Met heesters kunt u werkelijk alle kanten op! Kom eens inspiratie opdoen.

Onze medewerkers doen er alles aan u van het juiste groenadvies te voorzien. Ze zullen u vertellen waarom ook uw tuin een aantal heesters verdient. Zo kunnen ze bijvoorbeeld perfect dienen als schuilplaats voor tuindieren en zorgen ze voor de nodige schaduwplekjes. Door het planten van wintergroene heesters zorgt u zelfs in de koudere maanden van het jaar voor volop groen. We hopen u snel in ons tuincentrum de zien!

Tuinplanten

Heesters kopen bij GroenRijk in Den Bosch?

Een heester is enorm populair in ons tuincentrum en geven uw tuin echt vorm. Deze struiken vragen weinig onderhoud en ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de heestersoorten die voor meer vogels, insecten en vlinders zorgen. Daar komt de naam Vlinderstruik bijvoorbeeld vandaan. Als u uw tuin wilt voorzien van meer kleur, dan zijn de Skimmia, Viburnum en de Hebe een betere keuze. Een heester of struik kan een echte eyecatcher zijn in de tuin. Enkele vroegbloeiende heesters zijn de forsythia en de ribes. De meeste heesters worden voornamelijk gekocht om hun mooie bladvorm of bladtekening. Ook heesters die 's-winters groen blijven zoals de laurier, rhododendron en buxus zijn erg populair. Dit noemen we ook wel winterharde groenblijvende struiken. 

Heesters-kopen-den-bosch

Een heester als ruimteverdeler? 

Misschien is het u al eens opgevallen maar een heester kunt u ideaal gebruiken als een ruimteverdeler. Hierdoor kunt u met een heester een groen gedeelte afscheiden van bijvoorbeeld stenen in uw tuin. Hiermee realiseert u een gezellige tuin met verschillende hoekjes en plekken wat uw tuin nóg unieker en gezelliger maakt. Er zijn veel verschillende heesters te vinden, waaronder:

  • Forsythia
  • Ribes
  • Laurier
  • Buxus

Vroegbloeiende heester kopen

Er zijn zogeheten vroegbloeiende heesters: dit zijn heestersoorten die al eerder bloeien dan reguliere heesters. Denkt u eens aan De Forsythia en de Ribes. Wist u dat de Forsythia ook wel Chinees klokje wordt genoemd? Verder is de Ribes een makkelijke heestersoort die vrijwel in iedere grond kan overleven. Een andere erg makkelijke heester die u in verschillende vormen kunt snoeien is de Buxus. Een buxus planten is ook nog eens heel erg makkelijk. U kunt deze heester bijvoorbeeld laag laten groeien of juist helemaal omhoog laten komen en in een leuke vorm snoeien. 

heester kopen

Bloeiende heesters voor een unieke tuin

Er zijn heesters die u kunt gebruiken als haag of erfafscheiding, maar andere heestersoorten zoals de bloeiende en geurende heesters verdienen een plaats iets dichterbij huis! U kunt het hele jaar door genieten van mooie bloeiende en geurende heesters. Zet ze op een plek waar mensen veelal langskomen en u zult gegarandeerd mensen jaloers maken. Denkt u eens aan de volgende bloeiende heesters:

  • De brem. Bekend is de gele brem, maar er is ook een witte variant of een tweekleurige soort . De Brem wordt circa 150 cm.
  • Ook de flessenborstelstruik flessenborstelstruik Fothergilla major heeft geurende witte bloemen vanaf april. Hoogte circa 150 cm.
  • Vanaf mei bloeit natuurlijk de bekende sering, bijvoorbeeld Syringa vulgaris ‘Charles Joly’ .
  • Boerenjasmijn (Philadelphus coronarius) heeft witte bloemen in mei, juni en geurt sterk. De heester kan wel 2 meter hoog worden

Kom voor mooie heesters naar GroenRijk in Den Bosch

Kom gerust langs als u twijfels heeft over de heesters die goed passen bij uw tuin of eventueel vragen heeft over een struik die er al jaren staat of gewoon op zoek bent naar een paar mooie nieuwe heesters voor uw tuin. Klik hier voor ons adres, de openingstijden en andere contactinformatie. Ook voor al uw tuinmeubelen, barbecues, vaste planten, eenjarige planten en bloembollen kunt u bij ons gezellige tuincentrum terecht. Dus woont u nabij Rosmalen, Berlicum, Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Middelrode, Heeswijk of Vinkel? Kom dan gezellig langs en bekijk ons aanbod heesters. 
 

Veranda

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten