Kuipplanten

Kuipplanten zorgen vaak voor tropische sferen in de tuin. Het zijn planten vanuit warme landen die in een kuip worden vervoerd naar Nederland. Deze vaak fleurige planten hebben wij maar al te graag in de tuin staan, omdat het ons doet denken aan de vakantie in warmere landen. Wie wil er nou geen prachtige kuipplant in de tuin hebben staan?

Bij GroenRijk Den Bosch kunt u terecht voor een ruim assortiment aan kuipplanten die de zomer naar uw tuin halen, of het nou een warme zomer wordt of niet. Kom langs en bekijk ons complete aanbod kuipplanten!

Verschillende soorten kuipplanten

Kuipplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Een van de weinige dingen die zij met elkaar gemeen hebben is dat zij allemaal niet winterhard zijn. In de winter moet u de kuipplanten dus ook weer naar binnen halen. Dit is geen straf, want zo kunt u er in de winter ook nog heerlijk van genieten! U kunt voor verschillende soorten bij ons tuincentrum in Den Bosch terecht, waaronder:

  • Sinaasappelboom
  • Olijfbomen
  • Citroenbomen
  • En nog veel meer...

De kuipplanten in ons assortiment zijn niet in alle seizoenen beschikbaar. De bloesem van de sinaasappelboom zal vooral veel heerlijke geuren geven in het voorjaar en in de zomer. De olijfboom zal geen olijven geven in Nederland, dat is dan weer jammer. Toch is het een aanwinst voor uw tuin omdat deze bomen prachtige stammen en mooi grijs gekleurde bladeren hebben. Het zou zomaar kunnen dat u citroenen aan de citroenboom krijgt, maar deze zijn helaas bitter in plaats van zuur. Zo kunt u deze citroenen dan ook niet gebruiken, maar de citroenboom (met of zonder citroenen) ziet er in ieder geval prachtig uit in uw tuin. 

groenrijk-den-bosch-kuipplanten

Kuipplanten verzorgen: zo doet u dat!

Kuipplanten heten niet voor niets kuipplanten, ze horen in een kuip of pot en niet in de koude Nederlandse grond. Als u de kuipplanten in potten houdt, dan kunt u deze ook gemakkelijk verplaatsen in de winter. Kuipplanten houden van zon, maar staan ook graag op een redelijk beschutte plek. Zorg voor een goede balans en lees altijd goed de bijgeleverde plantinformatie bij aankoop. Hier staat in op welke plek u de plant het beste kunt plaatsen en hoeveel water deze kuipplant nodig heeft. Bij de olijfbomen en citroenbomen is het belangrijk dat u deze eens in de zoveel tijd snoeit. Bij bloeiende kuipplanten kunt u het beste de uitgebloeide bloemen verwijderen zodat deze weer genoeg energie krijgen voor andere, nieuwe bloemen. Doordat het koud kan worden in Nederland in de winter, moet u de kuipplanten naar binnen halen in oktober voor de eerste vorst. De kuipplanten kunnen echter niet in de woonkamer staan, dit is helaas te warm. De serre is eigenlijk de beste plek voor een kuipplant, maar sommige soorten overleven het ook in een bijkeuken. Het belangrijkste is dat de temperatuur niet teveel schommelt en dat er geen vorst is.

Meer informatie over kuipplanten

Wilt u meer informatie over kuipplanten of de verzorging hiervan? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum in Den Bosch. GroenRijk Den Bosch staat voor u klaar en realiseert samen met u uw droomtuin. Hopelijk tot ziens bij GroenRijk Den Bosch! naast kuipplanten kunt u ook bij ons terecht voor prachtige eenjarige planten, bamboe, violen en vaste planten
 

Tuinmeubelen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten