Bamboe

Een bamboe voor in uw tuin kopen? Dan bent u bij GroenRijk Den Bosch, nabij Hedel, Drunen, Vught, Sint Michielsgestel, Schijndel en Heesch aan het juiste adres. Een niet woekerende bamboe is ook erg bekend in Nederland. Een bamboe plant is enorm populair ook bijvoorbeeld voor schuttingen. Als u gek bent op de rustige, Oosterse sferen dan zijn deze wintergroene tuinplanten onmisbaar in uw tuin. De bamboe is relatief nieuw in Nederland en past perfect in de moderne tuin. Dat is ook helemaal niet gek, gezien de kwaliteiten van deze tuinplant: wintergroen, winterhard, oosterse sfeer, op bijna alle plekken in de tuin te planten, weinig onderhoud en een grote diversiteit in soorten. Voor iedere plaatst in de tuin is er wel een geschikte bamboe soort te vinden.
 

Plan uw route

 

Verzorging? Bamboe snoeien? Hoe begin ik?

Waar een cactus gek is op droogte, vindt de bamboe dit helemaal niet fijn. Geef daarom uw bamboe veel water in periodes van droogte. Wist u dat de Fargesia soorten hun blad krullen als ze te droog worden? En andere bekende soorten van deze tuinplant krijgen gele bladeren bij te veel droogte. Meststoffen zijn ook erg belangrijk in de maanden maart tot juli bij bamboe in plantenbakken. U kunt u altijd laten adviseren in ons tuincentrum. Staat uw plant in de volle grond? Bemest de plant dan in maart met organische mest of gedroogde organische mestkorrels.

Boodschappenlijstje voor bamboe in bakken:

  • Een plantenbak
  • Pokon hydrokorrels
  • Pokon tuinplantengrond
  • Bamboeplant: Fargesia 'Rufa'
  • ECOstyle bamboe voeding

Koop uw bamboe in Den Bosch

Bamboe snoeien? Help!

Wist u dat er geen reserveknoppen aan de stengels van uw bamboe zitten? Dat is erg bijzonder, want een afgeknipte stengel kan dus niet meer opnieuw uitbloeien. Er ontstaan wel nieuwe scheuten vanuit de wortels. Door uw bamboe te snoeien, stimuleert u de vorming van deze jonge scheuten. Daarom raden wij u aan om af en toe oude, dikke stengels weg te snoeien om uw struik te verjongen en uw bamboe mooi te houden. U kunt aanhouden om uw stengel altijd vlak boven de grond af te knippen, gebruik hiervoor tuingereedschap zoals een scherpe snoeischaar of bijvoorbeeld een takkenschaar of handzaagje. Daarna verwijdert u de beschadigde stengels helemaal na de winter & strooit u in het vroege voorjaar een laag compost met organische mestkorrels rond de voet van de bamboe.

Bamboeplant kopen in Den Bosch

Ook voor potgrond, eenjarige planten, vaste planten, barbecues, tuinmeubelen en bloembollen kunt u bij ons in Den Bosch nabij Nieuwkuijk, Middelrode, Heeswijk, Vinkel en Geffen terecht. 
 

Bekijk veranda's 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten