Bamboe

Wilt u uw tuin een groene make-over geven? Denk eens aan bamboe! Onze veelzijdige bamboeplanten zijn zeer sterk, snelgroeiend en geweldige blikvangers in elke tuin. Dit sierlijke gras voegt een stijlvol, maar ook modern en rustgevend Aziatisch gevoel toe aan elke buitenruimte. Er zijn veel verschillende soorten bamboeplanten in een bijna eindeloze reeks van hoogtes, diktes, kleuren en groeigewoonten. Zo vindt u altijd een bamboesoort die bij uw wensen past. Gebruik bamboe als erfafscheiding of zet een enkele plant in een mooie pot.

Met zijn gemakkelijke groeigewoonten kan bamboe in de meeste omstandigheden en grondsoorten worden geplant, zolang deze maar goed gedraineerd is. Bamboe zal ook bodemerosie voorkomen, omdat de wortels de grond stevig vasthouden. U bent bij GroenRijk Den Bosch, nabij Hedel, Drunen, Vught, Sint Michielsgestel, Schijndel en Heesch aan het juiste adres als het op bamboeplanten aankomt. De wintergroene bamboe is relatief nieuw in Nederland, maar wordt steeds populairder. Kom langs in ons tuincentrum en ontdek ons brede assortiment tuinplanten!

Online tuinplanten kopen

Woekerend of niet-woekerend

Bamboe heeft niet bij iedereen een fantastische reputatie. Dit komt onder andere door de aanname dat bamboe zich altijd snel verspreid en nooit helemaal te verwijderen is. Dat eerste kán kloppen, maar hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn over het algemeen twee hoofdsoorten bamboe te onderscheiden: woekerende en niet-woekerende bamboeplanten. Het verschil zit 'm in hun bewortelingseigenschappen en de manier waarop ze zich verspreiden. Woekerende bamboes zijn monopodiaal en hebben lange wortelstokken, of ondergrondse stengels, die zich snel horizontaal verspreiden. Alle woekerende bamboesoorten kunnen echter met speciale folie worden ingeperkt. Bij niet-woekerende bamboe is dit niet nodig. Deze planten verspreiden zich langzamer en groeien in een cluster. Ze zijn sympodiaal, wat betekent dat ze kortere wortelstokken hebben die dichter bij hun basis blijven. Door zijn korte wortelstructuur is deze soort niet in staat snel uit te breiden. Bij twijfel kunt u altijd voor een niet-woekerende soort kiezen. Onze medewerkers kunnen u adviseren!

Verzorging? Bamboe snoeien? Hoe begin ik?

Waar een cactus gek is op droogte, vindt de bamboe dit helemaal niet fijn. Geef uw bamboe daarom veel water in periodes van droogte. Wist u dat de Fargesia soorten hun blad krullen als ze te droog worden? En andere bekende soorten van deze tuinplant krijgen gele bladeren bij te veel droogte. Meststoffen toevoegen is ook erg belangrijk in de maanden maart tot juli bij bamboe in plantenbakken. U kunt u altijd laten adviseren in ons tuincentrum. Staat uw plant in de volle grond? Bemest de plant dan in maart met organische mest of gedroogde organische mestkorrels.

Boodschappenlijstje voor bamboe in bakken:

  • Een plantenbak;
  • Pokon hydrokorrels;
  • Pokon tuinplantengrond;
  • Bamboeplant: Fargesia 'Rufa';
  • ECOstyle bamboe voeding.

Koop uw bamboe in Den Bosch

Bamboe planten

Wanneer u een plek heeft gekozen waar u de bamboes wilt laten schitteren, is het belangrijk om ze op de juiste manier te planten. De lente is de beste tijd om bamboe te planten. Zorg ervoor dat u een gat graaft dat twee keer zo breed en diep is als de wortels, zodat deze genoeg ruimte overhoudt om zich te vestigen en te groeien. Voeg wat compost of mest toe om de bodem een ​​voedingsboost te geven. Vul het gat met aarde en druk het voorzichtig aan. Probeer de jonge stelen niet te beschadigen. Het is belangrijk om de nieuwe toevoeging aan uw tuin grondig te bemesten en water te geven.

Bamboe snoeien? Help!

Wist u dat er geen reserveknoppen aan de stengels van uw bamboe zitten? Dat is erg bijzonder, want een afgeknipte stengel kan dus niet meer opnieuw uitbloeien. Er ontstaan wel nieuwe scheuten vanuit de wortels. Door uw bamboe te snoeien, stimuleert u de vorming van deze jonge scheuten. Daarom raden wij u aan om af en toe oude, dikke stengels weg te snoeien om uw struik te verjongen en uw bamboe mooi te houden. U kunt aanhouden om uw stengel altijd vlak boven de grond af te knippen, gebruik hiervoor tuingereedschap zoals een scherpe snoeischaar of bijvoorbeeld een takkenschaar of handzaagje. Daarna verwijdert u de beschadigde stengels helemaal na de winter & strooit u in het vroege voorjaar een laag compost met organische mestkorrels rond de voet van de bamboe.

Bamboeplant kopen in Den Bosch

Zin om die groene vingers aan het werk te zetten? Goed idee! Kies bijvoorbeeld voor een bamboeplant! U zult zien dat deze groene make-over uw tuin een enorme boost geeft. Kom dus langs bij ons tuincentrum om een prachtplant uit te kiezen. Ook voor potgrond, eenjarige planten, vaste planten, barbecues, tuinmeubelen en bloembollen kunt u bij ons in Den Bosch nabij Nieuwkuijk, Middelrode, Heeswijk, Vinkel en Geffen terecht. Zien we u snel?

Kom langs!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten