Fruitbomen & Fruitplanten

Een tuin vol groen is altijd een goed idee! Hoe groener uw buitenplek, hoe beter. Maar wat als al die vrolijke beplanting u ook nog eens een heerlijke oogst op kan leveren? We hebben bij GroenRijk Den Bosch tal van lekkere fruitplanten, fruitbomen, groenteplantjes en kruidenplantjes!

Deze heerlijke planten zien er niet alleen prachtig uit, maar brengen ook nog eens de allerlekkerste producten voort. Deze kunt u weer verwerken in een salade tijdens een gezellige barbecue. Een tuin vol groente, fruit of kruiden is dan ook een must voor alle thuiskoks! Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens super duurKom langs bij ons tuincentrum in Den Bosch! Uw smaakpapillen zullen u het bezoekje in dank afnemen...

Fruitbomen- en planten in verschillende soorten en maten

Fruitbomen en -planten zijn erg leuk, mooi en verkrijgbaar in alle soorten en maten! Wat is uw favoriete fruitsoort? De kans is behoorlijk groot dat wij de bijbehorende plant of boom verkopen! Haal een lekkere plant of boom in huis en leer uw kinderen meteen meer over de natuur. Zo zullen ze immers met eigen ogen kunnen zien waar die groente en fruit nu eigenlijk echt vandaan komt. Daarnaast is het super duurzaam! Het scheelt u immers een ritje naar de supermarkt waar al die in plastic verpakte lekkernijen liggen te wachten op een klant. Fruitbomen geven ieder jaar vruchten en dus heeft u erg lang plezier van uw aankoop. Daarnaast zijn ze veelal eenvoudig te snoeien én zijn ze behoorlijk decoratief. Dit komt onder andere omdat de meeste fruitbomen in het voorjaar bloeien.  Bij ons tuincentrum in Den Bosch vindt u vele soorten tuinplanten en fruitbomen, waaronder:

 • Perenbomen
 • Appelbomen
 • Kersenbomen
 • Pruimenbomen
 • Bessenplant
 • Druivenplant

Fruitbomen en fruitplanten planten

Op een rotte appel zit natuurlijk helemaal niemand te wachten. Het is daarom belangrijk dat u uw nieuwe tuinaanwinst goed verzorgt. Alleen dan kunt u er de meest sappige vruchten van plukken. Natuurlijk is de ene plant of boom de andere niet en dus is het belangrijk altijd de meegeleverde verzorgingstips in acht te nemen. Zo is de standplaats erg belangrijk. De ene plant houdt immers van zonlicht op zijn bolletje, terwijl de andere een beetje schaduw ook prima vindt. Meer weten? Onze medewerkers voorzien u graag van advies!


Tuinplanten

Fruitbomen en fruitplanten verzorgen

Belangrijk is om de planten te verwennen met een voedzame bodem en een meststof met voedingsstoffen. Daarnaast is een regelmatige ook belangrijk. Zo houdt u ze goed in vorm en vitaal. Ook hier geldt dat per boom of plant de snoeiperiode verschilt. De snoeiwijze is meestal wel hetzelfde: snoei de boom vlak boven de knoppen om te voorkomen dat er hout in kan rotten. Doet u dit fout, dan heeft dat effect op de gezondheid van de boom. Ziektes en plagen maken echter meer kans om zich te manifesteren. Staat uw boom of plant in een pot? Houdt de grond goed in de gaten. Voor de meeste planten geldt immers dat ze wel van een slokje water houden, zeker in de zomer. Dit geldt overigens ook voor bomen en planten in de grond.

Moestuinieren: dé trend van dit moment

Bij GroenRijk Den Bosch vindt u alles voor de moestuin: van aarde en compost tot zaden én kruiden- of groenteplanten. Een barbecuefeestje of borrel wordt nóg fijner wanneer u uw gasten kunt verwennen met overheerlijke producten, direct uit de tuin. Ook bij de kinderen wordt de interesse gewekt om meer groen te eten. Er valt nogal wat te kiezen wanneer u een eigen groente- of kruidentuin begint. Start in ieder geval met de meest essentiële elementen: een moestuin- of kruidenbak en de juiste potgrond. Er bestaat speciale potgrond voor in de moestuin, maar er zijn ook meststoffen of plantenvoeding-producten die speciaal voor deze categorie zijn ontwikkeld. Welke planten kiest u? Dit zijn een aantal van onze favorieten:

 • Aardbei
 • Tomaat
 • Komkommer
 • Sla
 • Bloemkool
 • Tijm
 • Basilicum
 • Munt

Vragen over beplanting van uw tuin? 

Er gaat niets boven een tuin vol lekkernijen. De lekkerste beplanting koopt u natuurlijk bij GroenRijk Den Bosch! Kom ook gerust eens langs als u vragen heeft over een fruitboom of -plant. Onze medewerkers van hét tuincentrum van Den Bosch staan voor u klaar en helpen u graag met het bereiken van uw droomtuin. Voor vragen over ons aanbod kunt u ook gerust contact met ons opnemen. Zien we u snel?
 

Kom langs!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten