Bomen & Coniferen

Bomen zijn blikvangers, zorgen vaak voor wat beschutting en staan prachtig in zowel grote als kleine tuinen. Wat ons betreft zou er in elke tuin minimaal één boom(pje) moeten staan. Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze zijn bijna allemaal wintergroen, alleen de larix verliest zijn naalden. Coniferen zijn makkelijke en oersterke bomen die vaak als afscheiding worden gebruikt.

Bomen kopen in Den Bosch

Voor mensen met een kleine tuin zijn er altijd leibomen, dakbomen en bolvormige bomen die prachtig staan in uw voor- of achtertuin. Denk bijvoorbeeld aan de Catalpa, Esdoorn, bolacasia, treurwilg en de laurier.

Een boom voor elke tuin

Heeft u een tuin waar een grote boom in past dan kunnen wij u daar ook aan helpen. Houd bij het aanschaffen van een boom wel altijd rekening met uw buren, die willen vaak wel van de zon kunnen blijven genieten. Heeft u een kleine tuin thuis? Ook dan zijn er geschikte bomen te vinden die passen bij uw stijl en ruimte. Denkt u eens aan dakbomen, leibomen en bolvormige bomen die prachtig staan in uw voor- of achtertuin. 

Een boom kopen, waar let u op? 

Een boom koopt u natuurlijk niet zonder hier vooraf over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Op welke plek moet de boom komen te staan?
  • Is dat een zonnige of juist schaduwrijke plek?
  • Hoeveel ruimte is er en hoe hoog mag de boom worden?
  • Zullen de buren last krijgen van de boom?

Tuinplanten

Coniferen in uw tuin als echte sfeermaker

Als u op zoek bent naar een sterke groenblijver in uw tuin en een mooie haag, dan zijn coniferen de perfecte keuze.

De conifeer planten

Gaat u daadwerkelijk aan de slag met conifeer planten? Zorg dan altijd voor een goede voorbereiding om uitdroging van de kluit te voorkomen. Bent u van plan om een mooie haag te vormen? Dan kunt u een touw spannen tussen twee palen om om die manier een rechte lijn aan te kunnen houden. Vervolgens kunt u onder dit touw een diepe sleuf graven, die ongeveer 20 cm tot 30 cm breder en dieper is dan de kluit. Als laatste stap moet u de ondergrond los woelen en hierdoor wat tuinturf mengen om te zorgen voor een goede en vruchtbare basis voor uw coniferen. 

Planten 

Heeft de kluit van uw conifeer gaas om zich heen? Dan mag u deze geheel verwijderen om de wortels niet te beperken. De coniferen kunnen vervolgens in de sleuf of het gat geplaatst worden. Wilt u een haag vormen? Dan kunt u het beste twee coniferen op één meter zetten, om uiteindelijk een mooie en volle haag te krijgen. Vul de geulen om de kluit op met aarde en druk het geheel goed aan.

Verzorging

De verzorging van coniferen is vrij makkelijk. Geef de coniferen vlak na het planten ongeveer 2 á 3 keer per week water zodat deze beter kunnen hechten. U kunt vervolgens een klein puntje van uw nieuwe conifeer afsnoeien. Dit hoeft nog niet te rigoureus te gebeuren, laat de coniferen eerst goed hechten en groeien.

Kom voor een mooie boom of conifeer naar GroenRijk in Den Bosch

Kom gerust langs als u twijfels heeft over de beplanting van uw tuin, vragen heeft over een boom die er al jaren staat of gewoon op zoek bent naar een mooie nieuwe bomen voor uw tuin. Klik hier voor ons adres, de openingstijden en andere contactinformatie! Ook alles op het gebied van uw gazon, tuinverlichting, meststoffen, tuinaarde, vijvers en bloemen vindt u bij GroenRijk Den Bosch nabij Heesch, Kerkdriel, Velddriel, Rossum, Gemonde, Helvoirt, Esch en Hedel. Tot snel!

Heesters

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten